skip to Main Content
Door bosbranden vernielde natuur mag geen bouwgrond meer worden in de regio Valencia

Door bosbranden vernielde natuur mag geen bouwgrond meer worden in de regio Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

javea1aVALENCIA – De regionale socialistische premier Ximo Puig heeft de inwoners van de Comunidad Valenciana, waaronder ook het recent door bosbranden geteisterde Alicante en Castellón vallen, gegarandeerd dat natuur verwoest door bosbranden niet gebruikt mag worden als bouwgrond. Dit was tot nu toe wel toegestaan en vaak een van de redenen waarom natuur in brand wordt gestoken. De deelstaat Valencia is daarmee een van de enige regio’s van Spanje waar het bouwen op verbrande grond niet meer toegestaan zal zijn, een hele vooruitgang.

Vorige week was het een ware hel in de regio Valencia met in totaal meer dan duizend hectare natuur verwoest bij bosbranden in onder andere Benitatxell, Jávea en Bolulla nabij Altea en enkele kleinere bosbranden aan de Costa Blanca die gelukkig minder schade hebben aangericht en op tijd geblust konden worden. Vooral de bosbranden nabij de populaire badplaats Jávea hebben veel aandacht gekregen omdat deze branden akelig dicht bij de door buitenlanders bewoonde wereld kwamen, er werden zelfs enkele woningen verwoest of in ieder geval flink beschadigd.

Aangestoken

Gezien het feit dat bijna alle bosbranden in Spanje en dus ook die in de provincie Alicante zijn aangestoken door de mens, zijn er twee mogelijkheden. Of het is het werk van zieke pyromanen die kikken op vuur, de verwoesting en paniek die daardoor ontstaat of het zijn mensen die de bosbranden stichten in opdracht van projectontwikkelaars die dan jaren later flink rijk kunnen worden met de bouw van woningen op verbrande natuur.

Galicië

Vooral dat laatste is iets wat veel gebeurt of in ieder geval gebeurde in de regio die de meeste bosbranden heeft, Galicië. Hier vinden regelmatig bosbranden plaats in gebieden die ideaal zouden kunnen zijn voor de bouw van woningen, zoals in de nabijheid van natuur of langs de kust. Gezien het feit dat het mogelijk is om te bouwen op verbrande grond gebeurt dat dus ook vaak.

Valencia niet meer

In de regio Valencia zal dat in de toekomst niet meer mogelijk zijn waardoor een van de redenen om een bosbrand te beginnen wordt weggenomen. Volgens de regionale premier gaat het hier om “ecologisch terrorisme” een nieuwe vorm van het omschrijven van dit soort schade aan de natuur. Volgens experts kan het meer dan 30 jaar gaan duren voordat de natuur die bij de laatste bosbranden in Alicante verwoest is weer zo groen en paradijselijk zal zijn als voorheen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Goed zo!!! Vaak zijn het inderdaad projectontwikkelaars die de boel in de brand steken! Een goed besluit dus!!! Het feit dat de branden op locaties geschiedt die ideaal zijn als bouwplek is natuurlijk wel heel “toevallig”…..

  2. Hetzelfde gebeurde in Frankrijk en daar is het al jaren verboden om te Bouwen op afgebrande grond! Deze brandstichters moeten de gevangenis in!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken