skip to Main Content
Balkon komt naar beneden met een gewonde en 30 evacuees tot gevolg in Barcelona

Balkon komt naar beneden met een gewonde en 30 evacuees tot gevolg in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – In de wijk Sarría in de Catalaanse stad Barcelona is een gewonde gevallen en werden 30 inwoners geëvacueerd vanwege een balkon dat losraakte en naar beneden kwam zetten. Het voorval deed zich voor in de Calle Bori i Fontesta nummer 21 en 23. Het balkon van het appartement nummer 23 raakte los van de gevel en kwam terecht op het balkon van het onderliggende appartement nummer 21 terecht. Het had allemaal veel erger kunnen zijn aangezien precies onder het gebouw een peuterspeelzaal ligt welke gelukkig gesloten was.

Het balkon kwam om 14.50 uur zaterdagmiddag naar beneden zetten waarna de hele constructie eindige op het balkon van het onderliggende appartement. Een persoon raakte licht gewond omdat hij in het onderliggende appartement in de buurt was van het vallende balkon. Diverse andere balkons worden nu onderzocht op eventuele schade en de ongeveer 40 inwoners van het flatgebouw werden geëvacueerd. De gemeente heeft de geëvacueerde personen ondergebracht in hotels totdat de situatie onder controle is.

De lichtgewonde man was aanwezig in de flat waar het vallende balkon terecht kwam. Slechts minuten daarvoor was hij nog aanwezig op zijn eigen balkon en had de situatie heel anders kunnen zijn en had deze man onder het vallende balkon terecht kunnen komen. Daarnaast ligt er direct onder het vallende balkon een peuterspeelzaal die gelukkig op het moment van het voorval gesloten was. Het is nog niet bekend hoe en waarom het balkon naar beneden is komen zetten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken