Kleine tornado zorgt voor schade in haven Barcelona

Kleine tornado zorgt voor schade in haven Barcelona
Beeld: El Periodico

BARCELONA – Een kleine tornado heeft afgelopen zondagmiddag voor aardig wat paniek en materiële schade gezorgd toen deze de haven van Barcelona trof. De tornado raasde over de parkeerplaats van een Balearia ferry aan de Moll de Princip d’Espanya waar enkele auto’s schade opliepen. 

Volgens de website Betevé vond de tornado rond 18 uur zondagmiddag plaats. De harde wind heeft samen met de tornado voor veel materiële schade gezorgd aan gebouwen en met name wachtende auto’s voor een ferry richting de Balearen. 

Ook de inzittenden van een bus die de maatschappij Balearia gebruikt om passagiers naar verschillende terminals te brengen, werd getroffen door de tornado. Daarbij kwam iedereen met de schrik vrij en raakte niemand gewond.

Op internet werden verschillende foto’s en video’s gedeeld van de tornado, ook van een passagier van het cruiseschip Oasis of the Seas.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.