Wat kost het om een luxe jacht te huren en langs de Spaanse kust te varen?

Wat kost het om een luxe jacht te huren en langs de Spaanse kust te varen?
Beeld: Canva

Wat kost het om een luxe jacht te huren en langs de Spaanse kust te varen?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De rijken onder ons hebben natuurlijk zelf ergens een luxe jacht of een zeilschip in een Spaanse haven liggen maar de lezers die het iets minder breed hebben vragen zich misschien af of ook zij een luxe jacht kunnen huren. Het antwoord daarop is natuurlijk bevestigend maar de vraag is wat kost het huren van een privé luxe jacht in Spanje?

Sinds de corona-pandemie is het aantal privé jachten in Spanje dat men in bezit heeft enorm gestegen. Volgens de Asociación Nacional de Empresas Náuticas zijn er van begin januari tot en met eind augustus 2022 in totaal 4.925 watervoertuigen verkocht waaronder ook 1.740 boten met motor (barcos a motor) en 294 zeilboten (barcos de vela). 

Maar niet iedereen heeft het geld om een boot te kopen en daarnaast ook nog eens een dure ligplaats in een haven te betalen. Want het hebben van een luxe boot in Spanje kost veel geld. Daarom kiezen steeds meer personen ervoor om een luxe jacht te huren in plaats van te kopen. Rafael Nadal heeft een luxe jacht gekocht maar zelfs Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kiezen er elk jaar voor een luxe jacht voor de kust van Ibiza te huren.

Wat kost het

We kunnen helaas niet 100% antwoord geven op de vraag wat het kost om een luxe jacht of boot te huren in Spanje. De prijzen zijn namelijk overal anders en hangen helemaal af van de plaats waar men een boot huurt, wanneer dat gebeurt, voor hoelang en voor hoeveel personen. Wij hebben gekeken op de website ClickandBoat waar je naar allerlei soorten boten in Spanje kunt zoeken. We hebben gekeken naar 1 juni 2023 en gezocht op Yate (luxe jacht) naar luxe jachten met stuurman.

We beginnen onze luxe jacht reis in de provincie Girona bij de Costa Brava waar het huren van een luxe jacht tussen de 1.550 en 7.420 euro per dag kost. Als we afzakken naar Barcelona dan zien we luxe jachten met prijzen tussen de 1.550 euro en 7.420 euro per dag. In de provincie Tarragona aan de Costa Dorada zien we prijzen van 1.300 tot 7.420 euro per dag.  

In Valencia zijn luxe jachten te huur van 471 euro tot 4.780 euro per dag terwijl in de provincie Alicante aan de Costa Blanca luxe jachten prijzen hebben tussen de 1.295 en 4.780 euro per dag. In de regio Murcia zijn luxe jachten te huur van 1.350 euro tot 3.630 euro per dag. 

Voor de provincies Almería en Granada verschijnen geen luxe jachten op de website maar bij de provincie Málaga wel met prijzen tussen de 3.000 enr 11.737 euro per dag. Diezelfde prijzen gelden ook voor de provincie Cádiz en Huelva.

Op de Balearen eilanden hebben we gekeken naar Mallorca waar de prijzen tussen de 2.350 en 9.100 euro per dag liggen, iets wat ook geldt voor de eilanden Ibiza en Menorca.

Ga naar de inhoud