skip to Main Content
Nederlander Romano van der Dussen wil 6,3 miljoen euro zien van Spanje

Nederlander Romano van der Dussen wil 6,3 miljoen euro zien van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

romanoMADRID – De Nederlander die jarenlang onterecht vast heeft gezeten in diverse Spaanse gevangenissen wil nu een schadevergoeding hebben van 6,3 miljoen euro. Dat geld vraagt Romano van der Dussen aan de Spaanse staat, de eindverantwoordelijken voor de onterechte gevangenisstraf van 12 jaar. De Nederlander zat vast voor een verkrachting die hij niet gepleegd heeft, iets wat pas vele jaren later bekend werd.

Romano van der Dussen heeft in totaal 4.400 dagen onterecht in verschillende Spaanse gevangenissen vast gezeten. De Nederlander wil nu voor 3,5 jaar van de 12 jaar cel een vergoeding zien van 6,3 miljoen euro. Romano zat vast voor aanranding, verkrachting en beroving, misdaden die hij volgens eigen zeggen niet gepleegd heeft.

Uiteindelijk kwam de Nederlander na een jarenlange juridische strijd en diverse blunders of nalatigheden van de Spaanse justitie in februari van dit jaar op vrije voeten. Van Dussen eist nu een geldbedrag van 6,3 miljoen euro voor de schade die hem onterecht is aangedaan door hem van zijn vrijheid te beroven. Mocht van Dussen al deze jaren gewerkt hebben dan zou hij nooit van zijn leven 6,3 miljoen euro verdient kunnen hebben dus de vraag is of dat geldbedrag wel correct geschat is.

Lees ook eens: “Me han jodido mi vida” oftewel ze hebben mijn leven verknalt!

Feit blijft dat van der Dussen altijd heeft volgehouden onschuldig te zijn maar diverse getuigenverklaringen plaatsen Romano op de plaats van het delict, iets wat daarna niet verder onderzocht werd. Uiteindelijk na een jarenlange strijd kwam hij in februari 2016 vrij nadat bij een onderzoek in Groot Brittannië bleek dat het DNA van de dader overeen kwam met dat van een Brit die reeds vastzit voor moord in eigen land. Overigens bleek dat DNA al jaren bekend te zijn bij de Spaanse justitie maar werden deze bewijzen elke keer weer niet gebruikt in een nieuw onderzoek.

Overigens zal Romano van der Dussen binnenkort geschiedenis gaan schrijven door het feit dat er een biografie uit zal komen getiteld “mijn Spaanse nachtmerrie”, een boek wat binnenkort te koop zal zijn en waar van der Dussen zeker wel wat geld op zal gaan verdienen. Feit blijft echter dat Romano van der Dussen onterecht heeft vastgezeten voor iets wat hij niet heeft gedaan en daar moet een vergoeding tegenover staan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Deze man kan beter schadeloos gesteld worden door hem te begeleiden met het opbouwen van zijn leven door middel van hem commissaris van de politie te maken van het mislukte politiekorps met een goed salaris. of iets dergelijks. Zodat deze misstanden niet meer voorkomen want ik weet meerdere zaken van deze mislukte Rechercheurs, het is voor deze mannen niet belangrijk wie ze schuldig verklaren, als ze de zaak maar kunnen afsluiten. Maar ook de mensen die hem als schuldige hebben aangewezen moeten gestraft worden. Ik leef diep in mijn hart met Romano van der Dussen mee en hoop dat hij goed geholpen word.

  2. Ik wens je veel succes maar het gaat jaren duren en we weten allemaal dat je als quirie nooit je gelijk gaat krijgen!

  3. JB en Carla gelijk hebben jullie. Ik had 10 miljoen geëist, want Spanjaarden doen altijd handjeklap. Door het getreineer van justitie ben je de klos. Als het, en dat is vaak zo, geld gaat kosten wil men nog wel eens gaan nadenken. Het zou misschien toch nog mogelijk zijn, dat justitie iets gaat zoeken, dat het toch nog jouw schuld is dat het zo lang heeft geduurd. Ik weet niet hoe, maar op dat gebied is men gigantisch vindingrijk.

  4. Is het niet terecht dan….dat iemand die zijn leven helemaal kapot heeft zien gaan door blunders van een “corrupte overheid”, maar te beroerd is om een goed strafrechtelijk onderzoek te plegen een vergoeding vraagt die hem niet de tijd terug kan geven dat hij waarschijnlijk een gezin had kunnen stichten een carrière had op kunnen opbouwen en geen stafblad zou hebben wat hem nu zonder dat zijn naam gezuiverd wordt toch altijd zal blijven achtervolgen……wat is dan geld !!!! slechts een verzachting, hopelijk krijgt zijn advocaat alles voor hem voor elkaar!!! het zal je zoon maar zijn !!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken