skip to Main Content
Aardbeving met een kracht van 4 op de schaal van Richter bij Tenerife

Aardbeving met een kracht van 4 op de schaal van Richter bij Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – In de nacht van maandag op dinsdag is het zuiden van het Canarische eiland Tenerife opgeschrikt door een aardbeving van 4 op de schaal van Richter. Het is de zoveelste aardbeving in de buurt van de Canarische Eilanden waarbij La Palma ook al te maken heeft gehad met tientallen kleinere bevingen. Overigens is het niets nieuws dat deze eilanden te maken hebben met aardbevingen die daar, net zoals op het vasteland van Spanje, veel voorkomen.

Deze nieuwe aardbeving vond plaats om 5.38 uur dinsdagochtend en had als epicentrum een plaats op 11 kilometer diepte onder de Atlantische Oceaan ten zuiden van Tenerife. De beving werd het meest gemerkt in de gemeenten Arona en Las Zocas. Er zijn bij de politie geen meldingen binnengekomen van schade en/of gewonden.

De afgelopen dagen vonden er bij het eiland La Palma in 24 uur tijd maar liefst 150 aardbevingen plaats die niet zwaarder waren dan 3 op de schaal van Richter en waarbij het merendeel ook niet gevoeld werd door de inwoners van het Canarische eiland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken