skip to Main Content
Nederlander overleden bij vliegtuigongeval op Mallorca

Nederlander overleden bij vliegtuigongeval op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Een 48-jarige Nederlander is afgelopen zondag om het leven gekomen op het eiland Mallorca toen hij met zijn sportvliegtuigje neerstortte dichtbij de Puig de Massanella in de Serra de la Tramuntana op Mallorca. Het ongeval vond plaats op zondagmorgen rond 9.30 uur in een moeilijk toegankelijk gebied. Het vliegtuigje stortte neer waarna het in brand vloog. Volgens de Nederlandse kranten is de overleden Nederlander de in Barcelona wonende Richard Walder de Nijs.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de reden is dat het vliegtuigje met daarin de Nederlander neerstortte maar alles wijst erop dat de ervaren piloot in een dicht wolkendek terecht kwam waardoor het zicht ernstig verminderde en de berg niet gezien werd. Na het ongeval stortte het vliegtuig neer en ontstond er een kleine bosbrand omdat het vliegtuigje vlam vatte. Rond 12.00 uur had de brandweer het vuur onder controle en kon worden vastgesteld dat de Nederlander was overleden en er door het ongeval één hectare natuur is verwoest.

Ondertussen heeft ook het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de 48-jarige Richard de Nijs om het leven was gekomen. Richard woonde in Barcelona en was op bezoek op Mallorca en was een ervaren piloot. Het vliegtuigje was gehuurd en de Nederlander vloog alleen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ls
    ik denk niet dat er een reden was dat De Nijs is verongelukt, maar misschien wel een oorzaak.
    mvg

    1. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met dit verlies

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken