skip to Main Content
Vechtpartijen in Valencia bij manifestaties op de Día de la Comunidad Valenciana in Valencia

Vechtpartijen in Valencia bij manifestaties op de Día de la Comunidad Valenciana in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Op 9 oktober viert de autonome deelstaat Comunidad Valenciana een feestdag waarbij er onder andere manifestaties plaatsvinden. Dit jaar ging het daarbij echter goed mis toen er twee demonstraties, een van voorstanders van een Catalaanse republiek en een van extremisten bij elkaar kwamen en er vechtpartijen ontstonden. De oproerpolitie moest er aan te pas komen om orde op zaken te stellen en de twee groepen te scheiden op straat. Er was een zeer gespannen sfeer.

Het gaat in dit geval om de deelnemers van de officiële manifestatie die elk jaar op 9 oktober plaatsvindt in het centrum van Valencia en de deelnemers van een niet geautoriseerde manifestatie van de Unidad de España. Diverse deelnemers van beide groepen kwamen met elkaar in contact waarna diverse vechtpartijen ontstonden en er diverse mensen gewond raakten.

De spanningen van Catalonië waren dit jaar ook te merken in Valencia waarbij voorstanders van een zelfstandig Catalonië in vechtpartijen met extreem rechtse tegenstanders verstrikt raakten en er enkele rake klappen vielen. De oproer agenten van de Policia Nacional moesten er aan te pas komen om met de knuppel de vechtersbazen uit elkaar te halen.

Uiteindelijk vonden er op een bepaald moment twee manifestaties in dezelfde straat plaats waarbij de deelnemers slechts gescheiden werden door rijen met agenten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken