skip to Main Content
Cabinepersoneel Ryanair dreigt opnieuw met Europese stakingen
El Mundo

Cabinepersoneel Ryanair dreigt opnieuw met Europese stakingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Cabinepersoneel Ryanair dreigt opnieuw met Europese stakingen

El Mundo

MADRID – De syndicaten van het cabinepersoneel van Ryanair in Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Nederland en België hebben opnieuw gedreigd met stakingen. Dat zou net zoals eind juli en eind september gezamenlijk moeten gaan gebeuren om het Ryanair vliegverkeer plat te leggen waardoor opnieuw duizenden passagiers hun vliegreis geannuleerd zullen zien.

Voorlopig gaat het alleen nog om dreigingen van de syndicaten en is niet bekend of er ook daadwerkelijk nieuwe stakingen zullen komen van het cabinepersoneel van Ryanair in diverse Europese landen.

Volgens vertegenwoordigers van de syndicaten is Ryanair niet bereid om te praten over verbeteringen van de werkomstandigheden maar wordt er alleen maar gedreigd. Informatie die naar buiten wordt gebracht in de pers komt volgens hen niet overeen met wat hen verteld wordt.

Eventuele nieuwe stakingen bij Ryanair in zes Europese landen zouden dan moeten plaatsvinden tussen nu en de Kerst. Wanneer en of dat gaat gebeuren zal komende 18 oktober beslist worden bij een nieuwe bijeenkomst in Brussel van de vertegenwoordigers van de syndicaten uit Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Nederland en België.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. groot gelijk Son ,ze willen Raynair kapot en dan gaan ze zeiken dat de vluchten och zo duur zijn .De grote baas straffen de stakers niet ,wel weer de kleine man .Dat vind schandalig ,zoek een andere en betere job ,cabinepersoneel .Niemand verbied jullie dat ,maar aub de arme sukkelaar ook eens op verlof gaan

 2. Iedereen die de stakingen moe is moet wel even begrijpen dat er vlieguren gemaakt moeten worden, dus de “keuze” om op te stappen ligt minder voor de hand dan bij de meeste andere banen.

 3. Wat ik mij afvraag; als je ergens gaat solliciteren, vraag/ kijk je ook naar de (secundaire) arbeidsvorwaarden. Als je de baan accepteert, ga je met de arbeidsvoorwaarden akkoord en ga je aan de slag. Zijn deze medewerkers voorgelogen, dus komt Ryanair de afspraken niet na, of zijn er na het tekenen van het contract bepaalde voorwaarden gewijzigd, of is men akkoord gegaan en is de baan geaccepteerd terwijl de voorwaarden toch niet reeel waren? Begrijp mij goed dat ik uitbuiting zeker niet goed keur. Maar waar ging/ gaat het mis?

 4. Staken een recht… wie dat ooit verzonnen heeft?!?

  Staken zouden ze echt moeten verbieden, overal! De werkgever biedt werkgelegenheid, en de werknemer gaat ergens werken en krijgt daar een beloning voor. Is de werknemer het niet eens met zijn beloning of zijn werkzaamheden, dan gaat hij naar de werkgever om tot een oplossing te komen. Kan het niet zoals de werknemer graag zou zien, dan soliceert hij/zij naar een andere baan of hij accepteert de werkomstandigheden.
  En al het geld dat bespaard wordt omdat er niet meer gestaakt mag worden, kan mooi verdeeld worden onder werkgevers en werknemers! Opgelost! 🙂

 5. Sorry Leo
  Maar als je met een groot gezelschap vliegt en je moet persé je vlucht halen om een aansluitende vlucht ook te kunnen halen, dan ga je toch niet met Ryanair.
  Dat is vragen om moeilijkheden.
  Prima maatschappij. Maar je weet dat dit kan gebeuren. Dan moet je een paar cent meer betalen en kiezen voor een andere maatschappij of je hebt de tijd en boekt om.
  En zo langzamerhand hebben de stakers toch hun zin. De één na de andere vlucht wordt gecanceld en het één na het andere vliegveld keert Ryanair de rug toe.
  En nu nog maar meer klagen.
  Nee het personeel van Ryanair krijgt zo langzamerhand een koekje van eigen deeg. En die smaakt bitter en niet naar meer. Dank aan alle stakers. Chapeau.
  Mijn vrienden zijn jullie allang niet meer.

 6. Ik begin me inmiddels af te vragen wat voor zo’n bedrijf nou meer kost :
  toegeven aan salaris-verhogingen en verbetering van arbeidsvoorwaarden, of het terugbetalen van ticket-gelden, claims, parking-fees van de luchthavens en eventuele hotelkosten.
  Nog afgezien van de morele schade bij de passagiers, die zich een volgende keer wel zullen bedenken om nog een keer met deze maatschappij te gaan vliegen….

 7. Het gaat niet hoofdzakelijk om de verdiensten. De arbeidsvoorwaarden zijn abominabel slecht. Ryanair heeft bijna alle personeel aangenomen onder Ierse arbeidsvoorwaarden. Dit houdt in dat je nagenoeg geen rechtsbescherming hebt en van de ene op de andere dag op straat kunt worden gezet. De meeste mensen werken ook op een soort zzp basis daar. Net wat ze nu willen doen met Eindhoven. Je kunt blijven werken als het als uitvalsbasis gesloten wordt maar moet dan wel binnen een korte tijd verhuizen met je gezinnetje naar weet ik waar. Wil je dat niet sta je op straat. Asociaal. Ik vind dat we solidair moeten zijn met het personeel en onze volgende ticket boeken bij een van de collega maatschappijen. Wellicht dat het hem dan duidelijk wordt.

 8. Mijn vrouw werkt voor een Opera bedrijf dat Operas verzorgt binnen en buiten Spanje en de zangers en zangeressen komen vanaf de gehele wereld over naar Spanje. Nu deze week cancelde Ryanair een vlucht van 6:30 om 4:10 in de nacht, aangezien dit een aansluitende vlucht was heeft mijn vrouw de hele dag keihard moeten werken om andere vluchten te vinden en de aansluitende vluchten te cancelen aan het eind van de dag was het eindelijk geregeld maar wel meer dan 3000 euro aan extra kosten. Deze heeft mijn vrouw nu bij Ryanair geclaimed gisteren. Hoe dit verder gaat aflopen is afwachten. Ryanair is erg dom bezig zomaar vluchten een paar uur voor vertrek te cancelen.

 9. Staken is en blijft een recht, ondanks alle nare gevolgen.
  Maar krijg langzamerhand een vieze nasmaak van de vakbonden.
  Lijkt wel of er meer achter zit?
  RYANAIR KAPOT MAKEN.
  Maar van Ryanair ga je niet winnen.

  1. Zo denk ik ook erover.. ze verdienen echt niet slecht hoor. Piloten verdienen Bruto 85000€ per jaar. KLM 100.000€ bruto pj

  2. Het is hoog tijd om dat stakingsrecht te herzien, dat past niet meer in deze tijd met grote aantallen ZZP’ers. Het is van de vorige eeuw en komt hoofdzakelijk uit de linkse hoek. Voor een splinter in de vinger gaan ze al staken.

  3. Wie precies gelijk heeft weet ik niet. Ik heb nog nooit met Ryanair gevlogen en ben het ook niet van plan. Ik wil niet de dupe worden van al die conflicten. Ze bekijken het maar.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken