skip to Main Content
Fiestas del Pilar in Zaragoza
Turispain

Fiestas del Pilar in Zaragoza

ZARAGOZA – Elke regio in Spanje kent haar eigen feest dat van oorsprong verweven is met het katholieke geloof. Dit weekend is het de beurt aan Zaragoza. Een mis speciaal voor kinderen, bloemen- en fruit offers, een kerkelijke hoogmis met een afsluitende processie optocht. Dat kenmerken de feesten van de Pilar, de beschermheilige van Zaragoza, die van 6 oktober tot en 14 oktober in Zaragoza en omgeving plaatsvinden.

De eigenlijke feestdag vindt op zaterdag 12 oktober plaats en valt tegelijkertijd met de nationale dag van Spanje, ofwel de Día de Hispanidad. Maar Zaragoza is al op 6 oktober begonnen met feestvieren met processies, muziek, activiteiten en van alles en nog wet. Lees het complete programma hier.

Op 12 oktober wordt de heilige maagd Virgen del Pilar geëerd wat gebeurt op het stadsplein voor de Kathedraal, de Plaza del Pilar. Daar leggen duizenden mensen die gekleed zijn in traditionele kledij bloemen voor de maagd neer die daarna door de bezoekers bekeken kunnen worden.

De traditie van Pilar wordt in Zaragoza sinds 10 oktober 1613 gevierd. In de stad Zaragoza, de provincie Aragon en omgeving is het traditie kinderen ten minste eenmaal aan de maagd van Pilar te tonen. Dit dient te gebeuren voor hun 7e levensjaar en in ieder geval voor de eerste communie.

De dag van de heilige maagd Pilar is overigens ook de dag van de Guardia Civil politie want de Virgen del Pilar is de schutspatroon van de politiemacht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken