Het grootste monument ter ere van Columbus staat aan de Costa del Sol

123rf
Beeld: 123rf

Het grootste monument ter ere van Columbus staat aan de Costa del Sol

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Bezoekers en inwoners van de Costa del Sol weten wellicht waar het over gaat maar in de gemeente Benalmádena staat een unieke hommage aan de ontdekkingsreiziger Columbus, ook wel het “Castillo de Colomares” ofwel het Colomareskasteel genoemd. Een fantasierijk geheel wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Ondanks de naam is het vreemd uitziende gebouw niet echt een kasteel maar meer een monument . Het Castillo de Colomares is niet heel erg oud en werd gebouw tussen 1987 en 1994 waarbij de bouwer en bedenker, de Catalaanse gynaecoloog Dr. Esteban Martín Martín, er zeven jaar voor nodig had om het geheel te voltooien. De eigenaar maakte gebruik van het feit dat in 1992 de 500-jarige herdenking van de ontdekking van Amerika plaatsvond om zijn monument te bouwen.

Uiteindelijk heeft Esteban Martín Martín er samen met twee lokale bouwvakkers zeven jaar over gedaan om zijn levenswerk te voltooien. Op een grondstuk van 1.500 m2 bouwden de drie mannen een monument in een bouwstijl met een combinatie van Byzanthijns, Romaans, Gothisch en Mudejar (Hispano-Arabich) elementen.

Buiten het monument ter ere van de ontdekkingsreiziger is ook een leeg mausoleum waar de laatste resten van Columbus zouden moeten komen te liggen, iets wat tot op de dag van vandaag nog niet is gebeurd.

Ook heeft het Castillo de Colomares een vermelding in het Guinness Book of Records, niet vanwege het Columbus monument maar vanwege de kleinste kerk ter wereld van slechts 1,96 m2.

Op de onderstaande video (Spaans) vertelt de zoon van de bouwer het verhaal van het grootste Columbus monument ter wereld. Als je geen Spaans verstaat dan zijn de beelden opgenomen met o.a. een drone ook al mooi genoeg om naar te kijken 😉 Voor meer informatie bezoek deze website.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.