menu: rubrieken, zoeken & meer

Verboden te roken tijdens het lopen op de Canarische Eilanden

Freepik
Beeld: Freepik

Verboden te roken tijdens het lopen op de Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Vrijdag heeft de Canarische regionale overheid nieuwe corona-maatregelen bekend gemaakt waaronder het opvallende nieuwe verbod op het al wandelend roken. In de regionale staatscourant staat vermeld dat lopen en roken niet meer is toegestaan omdat rokers hun mondkapje dan niet dragen en de anderhalve meter niet gehandhaafd kan worden.

In heel Spanje geldt sinds enkele maanden al een rookverbod als de anderhalve meter niet gehandhaafd kan worden, een corona-maatregel die geleidelijk door de regionale overheden in Spanje werd aangenomen. Op de Canarische Eilanden gaat men nu voor het eerst in Spanje een stapje verder door een loop-rookverbod in te stellen.

Het rookverbod tijdens het lopen op de openbare weg heeft te maken met de anderhalve meter afstand maar ook met het feit dat rokers hun verplichte mondkapje afzetten tijdens het roken. Nergens anders in Spanje heeft men deze corona-maatregel ingesteld.

In de regionale staatscourant van de Canarische Eilanden en als onderdeel van de nieuwe corona-maatregelen staat ook dat het verplicht is om in de ziekenhuizen en medische centra hygiënische mondkapjes (mascarillas higiénicas) of chirurgische mondkapjes (mascarillas quirúrgicas) te dragen waarmee men net zoals op andere plaatsen aangeeft dat stoffen mondkapjes (mascarilla de tela) niet zijn toegestaan.