Hotelbezetting provincie Alicante in september 72,5 procent

Hotelbezetting provincie Alicante in september 72,5 procent
Beeld: Cala Granadella Jávea / Freepik

Hotelbezetting provincie Alicante in september 72,5 procent

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De bezettingsgraad van de hotels in de provincie Alicante was in september 72,5%. Dat is meer dan de 57,3% in september 2020 maar minder dan de 88% in september 2019. In augustus dit jaar was de bezetting 85,5% en in juli 77,9%. Het merendeel van de toeristen in september was internationaal met de Nederlandse en Belgische vakantiegangers op de derde en vierde plaats.

De bezetting van de hotels in de provincie Alicante was gemiddeld 72,5% maar dat is ongelijk verdeeld in de provincie. Zo had Playa de San Juan een bezetting van 83% en was dat 91% in Jávea en 81% in Elche. Onder het gemiddelde zaten Benidorm met 70,7%, Santa Pola met 67,7%, Sant Joan d’Alacant met 63,1% en Orihuela met 61,3%. 

Het aandeel nationale toeristen was in september 40,4% wat minder is dan in de maanden augustus en juli terwijl het aandeel internationale vakantiegangers steeg naar 59,6%. Wat betreft de nationale toeristen kwamen de meesten uit de Madrid regio gevolgd door de Valencia regio zelf, Catalonië, Castilla-La Mancha, Andalusië en Castilië en León.

Wat betreft de internationale vakantiegangers in september in de provincie Alicante steeg dat 59,6% gemiddeld met als grootste aandeel de Britten met 18,7% van het totaal aantal buitenlandse toeristen in hotels. De Franse toeristen zijn goed voor 11,1% gevolgd door de Nederlandse vakantiegangers met 7,6%, de Belgische toeristen met 6,6%, Duitsers met 5,9% en Zweden met 5,5%.

Voor september is het aantal Nederlandse en Belgische vakantiegangers nog niet bekend gemaakt maar dat was meer dan in de zomermaanden daarvoor. In augustus kwamen er volgens de vereniging APHA 5.235 Nederlanders (8,74%) en 2.837 Belgen (4,74%) naar de hotels in de provincie Alicante. In juli waren dat 3.011 Nederlanders (5,32%) en 3.111 Belgen (5,49%).

Over het algemeen is de hotelsector tevreden over de bezetting in de maand september. Weliswaar is het aandeel nationale toeristen gedaald maar is dat redelijk stabiel gebleven in de weekenden. Het aandeel internationale vakantiegangers is ook gestegen maar is nog steeds minder dan voor de corona-pandemie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.