Search
menu
Search

Rafael Nadal en Mery Perelló ouders geworden van eerste kind: zoon Rafael

Rafael Nadal en Mery Perelló ouders geworden van eerste kind: zoon Rafael
Beeld: Twitter

Rafael Nadal en Mery Perelló ouders geworden van eerste kind: zoon Rafael

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Tennisser Rafael Nadal en zijn vrouw Mery Perelló zijn ouders geworden van een zoon. Het is hun eerste kind. Hij werd geboren op zaterdag acht oktober in de ochtend. Dit gebeurde in de kliniek ‘Quirón Palma Planas’ in de hoofdstad van het eiland waar ze wonen, Palma (Mallorca). De vrouw van de tweede beste tennisser ter wereld beviel hier van een zoon na er al te zijn opgenomen eind augustus en waar ze onder medisch toezicht werden gehouden. De baby werd geboren in de 37e week van de zwangerschap en is helemaal gezond, net als zijn moeder. Volgens verschillende media hebben de ouders de naam Rafael gekozen voor het kind, net als zijn vader. 

De tennisser besteedde al een poosje veel aandacht aan de toestand van zijn vrouw, Mery Perelló, omdat ze enkele weken geleden al opgenomen werd in de kliniek op Palma, aldus de krant ‘Diario de Mallorca’. De opname had te maken met complicaties tijdens de zwangerschap. Dit was bijvoorbeeld te merken bij de laatste Laver Cup, waar het afscheid van Roger Federer plaatsvond. Rafael Nadal kon helaas maar één dag aanwezig zijn, omdat zijn vrouw op ieder moment kon bevallen. Daarnaast bleef Rafael Nadal zijn voorbereiding in de laatste weken doen in zijn school in Manacor (Mallorca), met het idee dat hij dan dicht bij zijn vrouw zou kunnen zijn in de dagen vlak voor de geboorte. 

‘Ik heb dingen te doen die veel belangrijker zijn dan het spelen van tennis’, zei Nadal deze week nadat hij in de achtste finale van de US open uitgeschakeld werd. ‘Het privéleven is altijd belangrijker dan werk’, aldus Rafael Nadal. 

Rafael Nadal en Mery Perelló trouwden in oktober 2019 op Mallorca nadat ze al 15 jaar een relatie hadden. Het nieuws van hun toekomstig ouderschap werd bekend gemaakt in de maand juni 2022, door middel van verschillende foto’s die genomen waren op een jacht en die gepubliceerd waren door het tijdschrift ‘HOLA’, waar aan Mery Perelló duidelijk te zien was dat ze zwanger was. 

Rafa Nadal en Mery Perelló kenden elkaar al vanaf jonge leeftijd. De liefde bloeide op in de lokalen van hun school, en met Maribel, de zus van Rafa die voor Cupido speelde. Mery ging naar de school ‘Pureza de María de Manacor’, waar de zus van Rafa, Maribel ook naartoe ging. In 2005 werden de twee een koppel en in 2018 verloofden ze zich op een romantische reis naar Rome.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?