skip to Main Content
IKEA Tarragona komt weer een stukje dichterbij na goedkeuring plannen

IKEA Tarragona komt weer een stukje dichterbij na goedkeuring plannen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Afgelopen vrijdag heeft de gemeente Tarragona de herindeling van het bestemmingsplan van dat deel van de stad waar de nieuwe IKEA moet komen opnieuw goedgekeurd. Dat was nodig omdat er enkele wijzigingen hadden plaatsgevonden in verband met de bouw van de installaties die nodig zijn voor de Middellandse Zeespelen die niet in 2017 maar in 2018 zullen plaatsvinden in de oude Romeinse stad. De IKEA die het Zweedse meubelconcern in de stad wil bouwen is dus weer een stapje dichterbij.

In principe zou de IKEA in Tarragona al in 2015 open zijn gegaan maar vanwege de bureaucratie duurde dat allemaal wat langer. Daarnaast heeft de IKEA blijkbaar ook niet zo’n haast met het bouwen van de IKEA in de oude Romeinse stad maar heeft het concern al meerdere keren aangegeven zeker te gaan bouwen aan de Costa Dorada om daar de vierde vestiging in Catalonië te openen. De eventuele vijfde winkel zou dan bij Girona moeten komen.

Het gekozen terrein bij Tarragona ligt aan de T-11 snelweg tussen Reus en Tarragona, pal tegenover het commerciële centrum Les Gavarres en de Carrefour maar dan aan de andere kant van de weg. IKEA heeft al 40 miljoen euro klaarliggen voor de bouw van de winkel maar tot nu toe waren nog niet alle vergunningen en toestemmingen rond.

De bouw van de IKEA zal op hetzelfde moment gaan beginnen als de bouw van de woningen die men gepland heeft in dit deel van de wijk Campclar. Dat zal dan hoogstwaarschijnlijk in de loop van 2017 zijn. IKEA heeft inmiddels de commerciële licentie van de Generalitat de Catalunya ontvangen dus dat is weer een bureaucratische stap minder. Nu moet de IKEA nog de bouwvergunning krijgen van de gemeente Tarragona, iets wat niet zo’n probleem zal zijn, waarna de bouw kan beginnen.

De Spaanse, Catalaanse en buitenlandse inwoners van de regio wachten gespannen af en de komst van de IKEA zou ervoor zorgen dat de liefhebbers van de IKEA meubels en spullen niet meer naar de drie winkels rond Barcelona, op een uur rijden, hoeven te gaan. Hopelijk kan SpanjeVandaag binnenkort het nieuws brengen dat de IKEA bouw is begonnen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken