skip to Main Content
Buitenlanders geven meer uit aan de El Gordo kerstloterij dan Spanjaarden

Buitenlanders geven meer uit aan de El Gordo kerstloterij dan Spanjaarden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een onderzoek van Ventura24 geven buitenlanders meer geld uit aan het kopen van loterij loten voor de grote El Gordo loterij dan de Spanjaarden zelf. Uit het onderzoek blijkt dat de Europeanen die buiten Spanje wonen degene zijn die het meeste geld uitgeven aan de loten van de Sorteo Extraordinario de la Lotería de Navidad ofwel El Gordo.

Volgens het onderzoek dat werd uitgevoerd op de website van Ventura24 is gebleken dat buitenlanders gemiddeld 67 euro uitgeven en de Spanjaarden 46 euro. Met name inwoners van Duitsland en Frankrijk kopen respectievelijk 13% en 10% meer kerstloten via internet. Daarnaast zijn er ook veel Mexicaanse, Zwitserse, Britse en Franse loterij kopers. Samen zijn deze landen goed voor 35% van de loterij verkopen in het buitenland.

Eerder hadden we het over gemiddelde bedragen maar de Mexicanen staan met 117 euro bovenaan de lijst van buitenlandse kopers gevolgd door de Zwitsers met 116,80 euro, Duitsers met 74 euro en de Fransen met 61 euro. Volgens het onderzoek geven Nederlanders gemiddeld 59,93 euro en Belgen 54,30 euro uit aan de Spaanse kerstloten.

De El Gordo loterij wordt elk jaar op 22 december gehouden waardoor het dus automatisch de kerstloterij wordt genoemd. Het is de loterij die de hoogste prijzen uitdeelt en waar de meeste media aandacht voor is. De trekking wordt live uitgezonden op het TVE kanaal waarbij men de zingende kinderen kan zien en horen die op hun speciale traditionele manier de nummers bekend maken. Uiteindelijk wordt overal in Spanje na de trekking feest gevierd bij de winnaars waarbij dit ook vaak live wordt uitgezonden op de televisie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Hello,
  Graag zou ik willen vernemen op welke site ik loten voor de Kerstloterij El Gordo kan kopen?

 2. Wat mij opvalt in mijn woonplaats in de Alt Emporda is dat in
  het loterijkantoor soms evenveel klanten zijn als bij de bakker.
  Daar hebben ze blijkbaar wel geld voor. Heb ook vernomen
  dat spanjaarden bij de grootste gokkers horen. Bij de
  jaarlijkse verkoop voor de kersttranche is het daar invasie!

 3. De Spaanse burgers hebben door al die bezuinigingen van de PP geen cent meer om te makken, dus ook niet om een lot te kopen dat geld wordt tegenwoordig liever besteed aan de familie kerst maaltijden, en volgens mij heb je al gewonnen als je geen lot koopt.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken