skip to Main Content
Benidorm maakt zich klaar voor feestje met 35.000 Britten
Daily Record

Benidorm maakt zich klaar voor feestje met 35.000 Britten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De badplaats Benidorm viert binnenkort haar stadsfeest ofwel Fiestas Mayores Patronales maar daarna zal er nog een feestje zijn in de stad. Het gaat om het niet officiële feest “fancy dress” waar dit jaar 35.000 hoofdzakelijk Britse feestgangers verwacht worden.

De “fancy dress” is zoals de naam al eigenlijk aangeeft een grote verkleedpartij waar hoofdzakelijk Britse toeristen en inwoners uit de badplaats en ver daarbuiten aan mee doen maar waar ook steeds meer party animals uit andere landen op af komen want het is als een soort carnavalsfeest.

Dit steeds groter maar niet officiële feest vind plaats op donderdag 15 november in het uitgaansgebied genaamd Rincón de Loix. Weliswaar staat dit voornamelijk buitenlandse feest niet op de feestkalender van Benidorm, de gemeente dient toch maatregelen te nemen zoals straten afzetten, het Rode Kruis inhuren en genoeg politie inzetten om de veiligheid te garanderen en de orde te handhaven.

Het is het derde jaar dat de “fancy dress” plaatsvindt en het feest is inmiddels behoorlijk in aantallen deelnemers en bekendheid gegroeid. Meer dan 30 bars, restaurants en hotels werken samen met de organisatie om de ruim 35.000 feestgangers op te vangen.

Op donderdag 15 november om 14 uur beginnen de festiviteiten met een grote carnavals-achtige optocht over de avenida del Derramado en de Gerona en Cuenca straten om te eindigen in de calle Lepanto.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Vreemd, ik dacht dat die Britten altijd verkleed waren. Als je ziet in welke kleding zij zich gewoon door het jaar hijsen….

  2. Inderdaad. De Fancy dress is er al minimaal 8 jaar en is inderdaad de dag na het einde van de Fiestas. Het hele gedeelte aan de noordkant heet Playa Levante. De andere kant Poniente. De buurt waar de part gehouden wordt heet Rincon de Loix

  3. De Fancy Dress Party is NA de Fiestas Patronales, niet ervoor.
    Het wordt niet gehouden in Rincon de Loix maar Playa de Levante en wij hebben de Fancy Dress Party al gezien vanaf 2013.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken