“Black Friday” gekte nu al losgebarsten in Spanje

“Black Friday” gekte nu al losgebarsten in Spanje
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Officieel moeten de consumenten nog ongeveer 10 dagen wachten tot 23 november wanneer het Black Friday is maar veel winkels zijn via reclame uitingen al begonnen met de campagne voor deze super korting vrijdag. Het gaat dan om grote kledingzaken, warenhuizen, elektronica winkels maar ook reisbureaus, vliegmaatschappijen en autoverkopers. Black Friday is sinds 2015 de tweede belangrijke kortingsperiode geworden in Spanje waarbij er miljoenen euro’s worden omgezet.

Spaanse winkeliers deden vorig jaar al massaal mee met de Black Friday maar dit jaar lijkt het erop dat iedereen gaat meedoen. Alle grote ketens zoals El Corte Ingles, Carrefour, Media Markt, Decathlon en Worten hebben reclamecampagnes opgezet en geven veel kortingen tot wel 50%.

In de meeste gevallen gaat het om elektronica zoals tablets, mobiele telefoons, televisies maar bij andere winkels zoals Decathlon, Zara en Primark ook om kleding, bij vliegmaatschappijen en reisbureaus om tickets en reizen of auto’s bij autoverkopers.

De grote winnaars van de Black Friday zijn echter de online winkels zoals PC Componentes, Amazon en Ebay die op die ene dag elk jaar weer een recordomzet binnenhalen. Amazon begint op 18 november al met de Pre Black Friday terwijl ook El Corte Inglés al is begonnen met de “super tecnoprecios” week van 8 tot en met 14 november met veel artikelen met 30% of meer korting aan te bieden.

De naam Black Friday is echter niet helemaal correct want de kortingen worden niet alleen gegeven op die ene dag – vrijdag – maar ook op zaterdag en zondag, daar waar de winkels open zijn (sommige winkels gaan speciaal open die dag).

Mocht je dus tijdens dat ene weekend ergens naartoe gaan om te shoppen, schrik dan niet als het megadruk is met winkelende mensen. Heb je geen zin om de deur uit te gaan maar wil je toch schoppen met kortingen, dan kan dat ook online zoals op Ebay of Amazon.

Black friday vindt dit jaar plaats op vrijdag 23 november, de dag na het Amerikaanse Thanksgiving feest. Het is in principe (weer) een Amerikaans fenomeen welke net zoals de cyber monday, dit jaar op 26 november, langzaam de wereld overneemt. Logisch natuurlijk want met veel reclame kunnen winkels klanten aantrekken die in 24 uur tijd ontzettend veel geld uitgeven, hoofdzakelijk via internet winkels maar ook steeds meer in de echte winkels.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Op Black Friday kun je echt koopjes doen. Zo hebben we ooit eens enkele meubelstukken aangekocht met 30% korting. De dame aan de kassa meldde ons toen dat er nog eens 50% korting werd gegeven omdat het juist die dag Black Friday was. Dat was dus even 65% korting op het totaal. Black Friday kende we toen niet maar nu wel.

Mijn vrouw haar mobiele telefoon is aan zijn einde en wacht ze nu op Black Friday om de nieuwe telefoon stukken goedkoper in haar bezit te krijgen. Maar het schijnt dat je vanaf 11 November al een goede kans hebt iets stukken goedkoper te kunnen aanschaffen. Ik zelf heb niets nodig dus mijn knip blijft dicht.

Ik kijk elke dag uit naar het Spanje nieuws , daar ik het zo boeiend is er is altyd een artikel bij die me oprecht voldoening heeft , ik ben fier op mezelf dat ik me ingeschreven heb doe zo verder A U B Een trauwe lezeres Francine

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.