Search
menu
Search

Demonstraties in heel Spanje vanwege de hypotheek belasting

Oeps ... foto ontbreekt!

Demonstraties in heel Spanje vanwege de hypotheek belasting

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Deze zaterdag 10 november zullen er in praktisch alle grote en regionale steden van Spanje demonstraties worden gehouden vanwege de controversiële hypotheek belasting. Zaterdag zullen in heel Spanje honderden duizenden mensen de straten opgaan om hun ongenoegen te uiten over hoe het Hooggerechtshof hiermee is omgaan en een algemeen protest tegen de banken.

Ben je in Spanje in een van de grote steden dan kun je er op zaterdag rekening mee houden dat er demonstraties zijn. Er is namelijk door diverse instanties zoals de Consumentenbond Facua en diverse politieke partijen zoals Podemos opgeroepen om massaal de straten op te gaan uit protest tegen de hypotheek belasting.

Deze week besloot het hooggerechtshof om een eigen uitspraak in te trekken om zo alsnog te beslissen dat de klanten de hypotheek belasting moeten blijven betalen in plaats van de banken, iets wat voor veel ophef heeft gezorgd in Spanje. De dag na die uitspraak besloot de Spaanse regering via een Koninklijk decreet de wet te veranderen waarbij vanaf zaterdag de banken vanaf nu toch de kosten op zich moeten nemen.

Een van de drukste demonstraties zal plaatsvinden in Madrid waarbij men voor het hoofdgebouw van het Tribunal Supremo, het hooggerechtshof, bijeen zal komen. Deze bijeenkomst is opgeroepen door de politieke partijen Podemos en Izquierda Unida. Er zullen tientallen bussen met boze Spanjaarden naar Madrid komen.

Op de onderstaande kaart staan alle demonstraties die bekend zijn en die door de krant Público zijn verzameld.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?