Demonstraties in heel Spanje vanwege de hypotheek belasting

Demonstraties in heel Spanje vanwege de hypotheek belasting

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Deze zaterdag 10 november zullen er in praktisch alle grote en regionale steden van Spanje demonstraties worden gehouden vanwege de controversiële hypotheek belasting. Zaterdag zullen in heel Spanje honderden duizenden mensen de straten opgaan om hun ongenoegen te uiten over hoe het Hooggerechtshof hiermee is omgaan en een algemeen protest tegen de banken.

Ben je in Spanje in een van de grote steden dan kun je er op zaterdag rekening mee houden dat er demonstraties zijn. Er is namelijk door diverse instanties zoals de Consumentenbond Facua en diverse politieke partijen zoals Podemos opgeroepen om massaal de straten op te gaan uit protest tegen de hypotheek belasting.

Deze week besloot het hooggerechtshof om een eigen uitspraak in te trekken om zo alsnog te beslissen dat de klanten de hypotheek belasting moeten blijven betalen in plaats van de banken, iets wat voor veel ophef heeft gezorgd in Spanje. De dag na die uitspraak besloot de Spaanse regering via een Koninklijk decreet de wet te veranderen waarbij vanaf zaterdag de banken vanaf nu toch de kosten op zich moeten nemen.

Een van de drukste demonstraties zal plaatsvinden in Madrid waarbij men voor het hoofdgebouw van het Tribunal Supremo, het hooggerechtshof, bijeen zal komen. Deze bijeenkomst is opgeroepen door de politieke partijen Podemos en Izquierda Unida. Er zullen tientallen bussen met boze Spanjaarden naar Madrid komen.

Op de onderstaande kaart staan alle demonstraties die bekend zijn en die door de krant Público zijn verzameld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.