skip to Main Content
Het is weer tijd voor de “veranillo de San Martín” ofwel nazomer van Sint-Maarten
123rf

Het is weer tijd voor de “veranillo de San Martín” ofwel nazomer van Sint-Maarten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – 11 november is het Sint-Maarten wat in het Spaans San Martín heet en meestal rond deze tijd van het jaar is het een heerlijke nazomer ofwel “veranillo” vandaar dus ook de term “veranillo de San Martín”. Men heeft het over de nazomer omdat het meestal nog lekkere zonnige en warme dagen zijn die plaatsvinden voordat de echte winterkou in het land arriveert.

In Spanje heeft men het gezegde “De San Martín a Santa Isabel, veranillo es” wat eigenlijk wil zeggen dat rond de datum van San Martín of Sint-Maarten de hoogste temperaturen van de novembermaand worden gemeten. Het is dus met recht een nazomer die volgt op de “veranillo de San Miguel” van begin oktober.

Of het ook dit jaar weer een “veranillo” of heerlijke nazomer zal zijn is nog maar af te wachten en het ligt er daarbij ook aan waar men woont of bezoek is in Spanje.

Komende zondag 11 november zullen de temperaturen van de 30 graden niet gehaald worden maar over het algemeen is het zonnig en onbewolkt weer langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen en Canarische Eilanden.

Wat doet het weer

Volgens de website eltiempo.es schijnt de zon in het noordoosten en zuidoosten van Spanje en lopen de temperaturen op tot 24 graden op de Canarische Eilanden en liggen deze tussen de 19 en 23 graden in de rest van dit deel van Spanje.

In het noorden en noordwesten van het land is het echter heel anders en wordt er regen en storm verwacht dus of de inwoners en bezoekers daar ook echt kunnen spreken van een nazomer is nog maar de vraag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Terug las ik hier iets dat nieuw was voor mij als kind kende ik al Sint Maarten op 11 November .daar ik geboren ben in Massemen ( België ) en daar krijgen de kinderen snoep en speelgoed in enkele gemeenten is heel belangrijk Sint Maarten ( SAN MARTIN ) in Spanje en nu weet ik dit nu ook ,daarom vrienden lees Spanje Vandaag het is interessant .

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken