Het is weer tijd voor de “veranillo de San Martín” ofwel nazomer van Sint-Maarten

Het is weer tijd voor de “veranillo de San Martín” ofwel nazomer van Sint-Maarten
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – 11 november is het Sint-Maarten wat in het Spaans San Martín heet en meestal rond deze tijd van het jaar is het een heerlijke nazomer ofwel “veranillo” vandaar dus ook de term “veranillo de San Martín”. Men heeft het over de nazomer omdat het meestal nog lekkere zonnige en warme dagen zijn die plaatsvinden voordat de echte winterkou in het land arriveert.

In Spanje heeft men het gezegde “De San Martín a Santa Isabel, veranillo es” wat eigenlijk wil zeggen dat rond de datum van San Martín of Sint-Maarten de hoogste temperaturen van de novembermaand worden gemeten. Het is dus met recht een nazomer die volgt op de “veranillo de San Miguel” van begin oktober.

Of het ook dit jaar weer een “veranillo” of heerlijke nazomer zal zijn is nog maar af te wachten en het ligt er daarbij ook aan waar men woont of bezoek is in Spanje.

Komende zondag 11 november zullen de temperaturen van de 30 graden niet gehaald worden maar over het algemeen is het zonnig en onbewolkt weer langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen en Canarische Eilanden.

Wat doet het weer

Volgens de website eltiempo.es schijnt de zon in het noordoosten en zuidoosten van Spanje en lopen de temperaturen op tot 24 graden op de Canarische Eilanden en liggen deze tussen de 19 en 23 graden in de rest van dit deel van Spanje.

In het noorden en noordwesten van het land is het echter heel anders en wordt er regen en storm verwacht dus of de inwoners en bezoekers daar ook echt kunnen spreken van een nazomer is nog maar de vraag.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Terug las ik hier iets dat nieuw was voor mij als kind kende ik al Sint Maarten op 11 November .daar ik geboren ben in Massemen ( België ) en daar krijgen de kinderen snoep en speelgoed in enkele gemeenten is heel belangrijk Sint Maarten ( SAN MARTIN ) in Spanje en nu weet ik dit nu ook ,daarom vrienden lees Spanje Vandaag het is interessant .

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.