skip to Main Content
Eerste sneeuwval deze winter op Mallorca
Diario de Mallorca

Eerste sneeuwval deze winter op Mallorca

PALMA – Diverse plaatsen in de Serra de Tramuntana zijn wit gekleurd vanwege de sneeuw die in de nacht van zaterdag op zondag op het Balearen eiland Mallorca is gevallen. Het is geen hevige sneeuwval maar de temperaturen blijven laag en de sneeuwgrens zakt onder de 1.000 meter. 

Terwijl er op diverse plaatsen regen en hagel viel was dat sneeuw in het hoogste deel van Mallorca, in de Serra de Tramuntana

De weg van Sóller en in Pollenca hebben te maken met de sneeuw aangezien de temperaturen op verschillende plaatsen lager zijn dan normaal vanwege het koufront dat over Spanje trekt. Om 12.30 uur was het in Escorca bv. 1,9 graden, in Bunyola 7,5 graden, Palma 7,7 graden, sa Pobla en Calviá 8 graden. 

In het Serra d’Alfabia gebergte waren windstoten van 111 km/uur terwijl ook op andere plaatsen de wind flink tekeer ging met zo’n 73 km/uur.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken