Eerste sneeuwval deze winter op Mallorca

Eerste sneeuwval deze winter op Mallorca
Beeld: Diario de Mallorca

PALMA – Diverse plaatsen in de Serra de Tramuntana zijn wit gekleurd vanwege de sneeuw die in de nacht van zaterdag op zondag op het Balearen eiland Mallorca is gevallen. Het is geen hevige sneeuwval maar de temperaturen blijven laag en de sneeuwgrens zakt onder de 1.000 meter. 

Terwijl er op diverse plaatsen regen en hagel viel was dat sneeuw in het hoogste deel van Mallorca, in de Serra de Tramuntana

De weg van Sóller en in Pollenca hebben te maken met de sneeuw aangezien de temperaturen op verschillende plaatsen lager zijn dan normaal vanwege het koufront dat over Spanje trekt. Om 12.30 uur was het in Escorca bv. 1,9 graden, in Bunyola 7,5 graden, Palma 7,7 graden, sa Pobla en Calviá 8 graden. 

In het Serra d’Alfabia gebergte waren windstoten van 111 km/uur terwijl ook op andere plaatsen de wind flink tekeer ging met zo’n 73 km/uur.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.