Benidorm krijgt mobiel vaccinatiepunt voor buitenlandse toeristen

Benidorm krijgt mobiel vaccinatiepunt voor buitenlandse toeristen
Beeld: Voorbeeldfoto vaccinatiepunt / GVA Sanitat / Twitter

Benidorm krijgt mobiel vaccinatiepunt voor buitenlandse toeristen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De gemeente Benidorm gaat een mobiel vaccinatiepunt installeren in Rincón de Loix, in een van de drukste plaatsen in de populaire badplaats aan de Costa Blanca. Dit vaccinatiepunt is speciaal bedoeld voor buitenlandse toeristen die de kustplaats bezoeken en met name die uit landen waar het vaccinatie proces niet zo snel gaat zoals Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.

Veel informatie is nog niet bekend over dit mobiele vaccinatiepunt van de gemeente Benidorm in samenwerking met de regionale gezondheidsdienst Conselleria de Sanidad maar wel dat dit speciaal bedoeld is voor buitenlandse bezoekers. Het vaccinatiepunt wordt geplaatst bij het kantoor voor de Turista Extranjera in Rincón de Loix.

Het vaccinatiepunt zal van 11 tot 17 uur geopend zijn van maandag tot en met vrijdag maar dat kan eventueel uitgebreid worden als er veel vraag is. Hoe het precies allemaal in zijn werk gaat weten we nog niet en zal zeker de komende dagen bekend worden gemaakt. Het vaccinatiepunt wordt volgens deze website op 16 november geopend.

Er komt ook een tweede vaccinatiepunt bij het Museu L’Hort de Colon maar alleen tussen 10 en 15 november van 11 tot 17 uur. Dit vaccinatiepunt is meer georiënteerd op de lokale bevolking tijdens de feesten in de stad tussen 13 en 17 november.

Op woensdag hebben de eerste buitenlandse bezoekers of bewoners al gebruik gemaakt van het mobiele vaccinatiepunt bij het Museo L’Hort de Colón. Dat is op 10 november geopend en meteen waren er buitenlanders die van de gelegenheid gebruik maakten om een corona-prik te halen.

In deze krant schrijft men hoofdzakelijk over de Roemeense en Britse toeristen of inwoners die Benidorm bezoeken waarvan er 21 in het lokale ziekenhuis liggen en 8 op de intensive care afdeling. Van het totaal aantal Covid-patiënten in het Hospital de La Marina in Villajoyosa is buitenlands.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.