Search
menu
Search

Málaga in de top 20 lijst van beste kerstmarkten in Europa

Málaga in de top 20 lijst van beste kerstmarkten in Europa
Beeld: Muelle Uno

Málaga in de top 20 lijst van beste kerstmarkten in Europa

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – de website European Best Destinations heeft de 2021-lijst met beste en gezelligste kerstmarkten van dit jaar gepubliceerd. De nummer een op die top 20 lijst is de kerstmarkt in Basel in Zwitserland maar naast o.a. twee Belgische vermeldingen heeft ook Spanje een plaatsje op deze lijst weten te veroveren. En dan hebben we het niet over Madrid of Barcelona maar de kerstmarkt op de Muelle Uno in Málaga heeft de 20e positite gehaald.

De top 20 lijst van de beste en gezelligste kerstmarkten in 2021 heeft slechts een Spaanse vermelding. De kerstmarkt van Basel in Zwitserland is dit jaar tot de allerbeste kerstmarkt van Europa gekroond. De kerstmarkt Winter Wonders in Brussel staat op een vijfde plaats op deze lijst terwijl de kerstmarkt in Brugge op een veertiende plaats staat. Er staan geen Nederlandse kerstmarkten op de top 20 lijst.

De enige Spaanse vermelding staat helemaal onderaan op de twintigste plaats en dat is de kerstmarkt op de Muelle Uno in Málaga. Deze kerstmarkt wordt omschreven als de zonnigste kerstmarkt met uitzicht op zee, wat wil je nog meer. 

De combinatie met de kerstverlichting in de Calle Larios met het licht- en muziekspektakel maakt de kerstpret helemaal goed in de hoofdstad van de Costa del Sol. De kerstmarkt is te bezoeken van 26 november 2021 tot en met 5 januari 2022.

Overigens wist Málaga met de kerstverlichting in de Calle Larios ook al op een negentiende plaats te eindigen op de top 20 lijst van Beste Europese steden wat betreft de kerstverlichting. De licht- en muziekshow is in de emblematische winkelstraat te zien van 26 november 2021 tot en met 5 januari 2022.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?