skip to Main Content
TaxiApp Uber gaat gewoon door ondanks verbod in Spanje

TaxiApp Uber gaat gewoon door ondanks verbod in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

uber2MADRID – Het zit de taxi dienst Uber die dankzij een mobiele app autorijders omzet in taxirijders, niet mee deze week. Eerder werd de dienst al verboden in India nadat een minderjarig kind werd misbruikt door een chauffeur en later verbood ook Nederland de mobiele applicatie Uber in het land. In dat rijtje voegt zich nu ook Spanje nadat een rechter het voorlopige staken van de dienst heeft geëist.

Vooralsnog gaat het om een voorlopige staking van activiteiten van de taxidienst Uber in heel Spanje aangezien de zaak nog niet helemaal rond is en Uber al heeft aangekondigd deze uitspraak te gaan aanvechten. De rechter in Madrid besloot de diensten van Uber illegaal te verklaren nadat de nationale vereniging van Taxichauffeurs een zaal had aangespannen vanwege illegale concurrentie.

Uber is eigenlijk niet meer dan een mobiele telefoon applicatie waarbij privé autorijders een soort van taxichauffeurs kunnen worden om wat geld bij te verdienen. Mensen die gebruik willen maken van de veel goedkopere service van een Uberrijder kunnen via de mobiele app. Contact leggen. De chauffeurs die meedoen hebben echter geen vergunningen om als taxi te rijden en betalen daarnaast ook geen belasting.

De zaak werd aangespannen door de Federación Profesional del Taxi de Madrid maar de uitspraak geldt voor heel Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken