Nieuwe vliegveld Murcia verliest passagiers

Nieuwe vliegveld Murcia verliest passagiers
Beeld: Wikimedia

Nieuwe vliegveld Murcia verliest passagiers

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Het wil maar niet van de grond komen, het nieuwe vliegveld van de regio Murcia ofwel het Aeropuerto Internacional Región de Murcia (AIRM) in Corvera. Begin dit jaar op 15 januari werd het nieuwe 250 miljoen euro kostende vliegveld geopend waarna het oude San Javier vliegveld sloot. In deze tien maanden heeft het AIRM iets meer dan 1 miljoen passagiers gehad wat minder is dan in dezelfde periode op het oude vliegveld in 2018.

Het nieuwe en dure AIRM moest de toekomst betekenen van de regio Murcia maar het feit dat dit vliegveld verder weg van de kust ligt dan het oude San Javier vliegveld en dat er minder vluchten en luchtvaartmaatschappijen naar het nieuwe vliegveld in Corvera vlogen, heeft ervoor gezorgd dat er zo’n 200.000 minder passagiers zijn geregistreerd door de Spaanse vliegveld beheerder Aena .

Tussen 15 januari en eind november kwamen er 1.013.331 passagiers naar het Aeropuerto Internacional de la Región de Murcia (AIRM) wat 16% minder is dan in dezelfde periode in 2018 bij het oude Murcia-San Javier vliegveld toen dat 1.227.064 was. Er kwamen 7.248 vliegtuigen aan bij het AIRM wat tevens 13% minder is dan bij San Javier in 2018 toen dat 8.767 was.

De eerste 14 dagen van 2019 kreeg het Murcia-San Javier vliegveld nog 21.559 passagiers op bezoek waarna alle vluchten in Murcia op 15 januari werden verplaatst naar het nieuwe vliegveld.

Alicante

De verhuizing van het vliegveld van San Javier dat aan de kust ligt en Corvera dat 37 km van San Javier verwijderd is en in het binnenland ligt, heeft ervoor gezorgd dat het vliegveld Alicante-Elche, 84 km verwijderd van San Javier, meer passagiers heeft gekregen. Bij Alicante-Elche steeg het aantal passagiers met 7,8% naar 14.174.215 passagiers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.