Verwaarloosde tijgers vanuit Polen naar AAP Primadomus in Alicante

Verwaarloosde tijgers vanuit Polen naar AAP Primadomus in Alicante
Beeld: FOTO: AAP Primadomus

Verwaarloosde tijgers vanuit Polen naar AAP Primadomus in Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een maand nadat negen ernstig verzwakte tijgers en één overleden dier in gruwelijke omstandigheden in een paardentrailer aan de Poolse grens werden aangetroffen, is hun lijden nu echt voorbij. Na vier weken met liefde te zijn opgevangen in de Poolse dierentuin Poznań Zoo, waren vijf van de dieren genoeg aangesterkt om naar AAP Primadomus in Villena (Alicante) vervoerd te worden, zo meldt Stichting AAP dit op haar website. 

Een week geleden zijn de tijgers aangekomen in de Spaanse vestiging van Stichting AAP in Villena in de provincie Alicante. Daar wacht het vijftal gespecialiseerde opvang en alle rust, ruimte en zorg die ze nog hard nodig hebben.

AAP-directeur David van Gennep begeleidde het transport van Poznań naar Primadomus in het Spaanse Villena: “Als je weet wat deze dieren hebben moeten doorstaan, in die veel te kleine kooien en kratten, zonder goed eten en drinken, zou je ze het liefst nooit meer vervoeren. Maar het moest nog een keer. Onze partner Poznań Zoo heeft geweldig werk gedaan als noodopvang, maar ze konden daar niet blijven. Gelukkig hebben we in Primadomus plek voor dit soort noodgevallen. Merida, Aqua, Toph, Softi en Sanson zijn op een prachtige plek nu en we hebben er alles aan gedaan om het transport zo snel, comfortabel en soepel mogelijk te laten verlopen. Voor dit transport is zelfs extra verwarming in de gespecialiseerde transportwagen gebouwd.”

Niet alleen wil AAP Primadomus, met steun van donateurs , de dieren zo lang als nodig is opvangen, ook werd het proces in gang gezet om eigenaar van de tijgers te worden. Op die manier kan AAP er in de toekomst voor zorgen dat ze niet meer in een circus of slechte dierentuin belanden. 

Tegelijk roept de organisatie autoriteiten op een Europees verbod op het vervoer en gebruik van wilde dieren door circussen wettelijk vast te leggen om dergelijke horror transporten te voorkomen. Na een eerste maand in quarantaine krijgen de vijf tijgers toegang tot enorme buitenverblijven te midden van de Spaanse heuvels.

De vier resterende dieren blijven in Poolse dierentuinen. Poznań Zoo heeft plaats voor twee dieren en heeft besloten tijgers Gogh en Kan, die elkaar lijken te kennen uit het verleden, daar te houden. Gogh had net als het overleden dier ernstige darmproblemen vanwege verkeerd voedsel tijdens het transport. Na een operatie is het dier nog herstellende en niet in staat om te reizen. Zoo Canpol, een park nabij het Poolse Czluchow, heeft begin november tijgers Maximus en Fenix al opgevangen.

Bron: aap.nl

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.