Search
menu
Search

Verwaarloosde tijgers vanuit Polen naar AAP Primadomus in Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Verwaarloosde tijgers vanuit Polen naar AAP Primadomus in Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een maand nadat negen ernstig verzwakte tijgers en één overleden dier in gruwelijke omstandigheden in een paardentrailer aan de Poolse grens werden aangetroffen, is hun lijden nu echt voorbij. Na vier weken met liefde te zijn opgevangen in de Poolse dierentuin Poznań Zoo, waren vijf van de dieren genoeg aangesterkt om naar AAP Primadomus in Villena (Alicante) vervoerd te worden, zo meldt Stichting AAP dit op haar website. 

Een week geleden zijn de tijgers aangekomen in de Spaanse vestiging van Stichting AAP in Villena in de provincie Alicante. Daar wacht het vijftal gespecialiseerde opvang en alle rust, ruimte en zorg die ze nog hard nodig hebben.

AAP-directeur David van Gennep begeleidde het transport van Poznań naar Primadomus in het Spaanse Villena: “Als je weet wat deze dieren hebben moeten doorstaan, in die veel te kleine kooien en kratten, zonder goed eten en drinken, zou je ze het liefst nooit meer vervoeren. Maar het moest nog een keer. Onze partner Poznań Zoo heeft geweldig werk gedaan als noodopvang, maar ze konden daar niet blijven. Gelukkig hebben we in Primadomus plek voor dit soort noodgevallen. Merida, Aqua, Toph, Softi en Sanson zijn op een prachtige plek nu en we hebben er alles aan gedaan om het transport zo snel, comfortabel en soepel mogelijk te laten verlopen. Voor dit transport is zelfs extra verwarming in de gespecialiseerde transportwagen gebouwd.”

Niet alleen wil AAP Primadomus, met steun van donateurs, de dieren zo lang als nodig is opvangen, ook werd het proces in gang gezet om eigenaar van de tijgers te worden. Op die manier kan AAP er in de toekomst voor zorgen dat ze niet meer in een circus of slechte dierentuin belanden. 

Tegelijk roept de organisatie autoriteiten op een Europees verbod op het vervoer en gebruik van wilde dieren door circussen wettelijk vast te leggen om dergelijke horror transporten te voorkomen. Na een eerste maand in quarantaine krijgen de vijf tijgers toegang tot enorme buitenverblijven te midden van de Spaanse heuvels.

De vier resterende dieren blijven in Poolse dierentuinen. Poznań Zoo heeft plaats voor twee dieren en heeft besloten tijgers Gogh en Kan, die elkaar lijken te kennen uit het verleden, daar te houden. Gogh had net als het overleden dier ernstige darmproblemen vanwege verkeerd voedsel tijdens het transport. Na een operatie is het dier nog herstellende en niet in staat om te reizen. Zoo Canpol, een park nabij het Poolse Czluchow, heeft begin november tijgers Maximus en Fenix al opgevangen.

Bron: aap.nl

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?