menu: rubrieken, zoeken & meer

De tien meest gezochte Spanjaarden die op de ‘Red Notice’ lijst van Interpol staan

De tien meest gezochte Spanjaarden die op de ‘Red Notice’ lijst staan van Interpol
Beeld: Interpol

De tien meest gezochte Spanjaarden die op de ‘Red Notice’ lijst van Interpol staan

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een van de best bekeken films op Netflix is ‘Red Notice’ en die titel is een referentie aan de personen die door Interpol, de internationale organisatie die zich bezighoudt met het ondersteunen van politieorganisaties bij het voorkomen en bestrijden van criminaliteit, gezocht worden in de 194 deelnemende landen. 

Op die lijst van ‘notificaciones rojas ’ staan de namen van tien Spanjaarden onder de 66.370 personen die gezocht worden maar waar ‘slechts’ 7.533 namen van openbaar zijn gemaakt, waaronder dus de gezochte personen met Spaanse nationaliteit. Overigens staan op die lijst ook 9 Belgen en en 20 Nederlanders (althans mensen die in België en Nederland gezocht worden). Bekijk HIER foto’s van de meest gezochte Spanjaarden. 

Antonio Angles (55): hij is de hoofdverdachte in de moord in de bekende ‘Alcàsser-zaak’ (zie ook Netflix-documentaire). De Spaanse justitie wil hem (van wie de verblijfplaats onbekend is) arresteren voor ontvoering, verkrachting, moord, begraven van een lichaam en illegaal wapenbezit.

José Luis Folgueras Álvarez (70): Hij is een voormalig lid van de terroristische groepering ETA die nu in Frankrijk wordt gezocht voor drugshandel delicten. Hij was betrokken bij een operatie waarbij 150 kg cocaïne en 85 miljoen peseta’s (zo’n 500.000 euro) in beslag werden genomen.

Juan Gil Palau (50): Wordt gezocht in Argentinië voor wapensmokkel. Hij was betrokken bij een operatie waarbij 2500 wapens in beslag werden genomen.

Jonathan Víctor Herrera (31): Hij heeft de Spaanse en Venezolaanse nationaliteit en is de zoon van voormalig NBA-speler Carl Herrera. Hij wordt gezocht door de Verenigde Staten voor een ernstige aanranding van een minderjarige.

Ismael García, Álvaro Cascales en José Gómez (37, 41 en 71): Deze drie Spanjaarden, ook gezocht in Argentinië, worden beschuldigd van drugshandel misdrijven in verband met transport, marketing en opslag.

José Sánchez Velasco (54): Hij wordt gezocht in Brazilië voor financiële misdrijven. Hij komt uit Barcelona.

Andrés Felipe Alzate (49): Hij heeft de Spaanse en Colombiaanse nationaliteit en wordt in Polen gezocht voor deelname aan een criminele organisatie, vervalsing van administratieve documenten en hun handel in documenten.

Juan Marín Cárdenas (68): Hij wordt in Brazilië gezocht voor afpersing.