skip to Main Content

Een derde van de Spanjaarden spaart niet voor noodgevallen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Een onderzoek van de ING Groep heeft uitgewezen dat een derde van de Spanjaarden op dit moment niet genoeg geld zou hebben in het geval van een noodgeval. 36% van de ondervraagden zegt namelijk niet te sparen. Slechts 18% van de ondervraagden zegt geld apart te houden voor eventuele noodgevallen. De ING hield dit onderzoek niet alleen in Spanje maar in tien landen in Europa waaronder België en Nederland.

In Europa doen alleen de Roemenen het slechter met een percentage van 42% van de bevolking die niet spaart. De Spanjaarden, met 36% niet spaarders, zitten bijna tegen de Belgen aan waarvan 34% zegt niet te sparen voor noodgevallen. In het geval van de Nederlanders is het verschil groter aangezien daar 27% zegt niet te sparen. Het onderzoek heeft tevens uitgewezen dat de Amerikanen het minste sparen van alle ondervraagde landen, 48% zegt daar geen geld achter de hand te houden voor noodgevallen.

Minder dan de helft van de Spanjaarden, om precies te zijn 44%, zegt te sparen voor zijn/haar oude dag terwijl toch een 56% meent beter te kunnen en zullen leven dan hun ouders wanneer men bejaard is, dit ondanks het feit dat men bijna geen geld achter de hand houdt. De Spanjaarden die wel sparen voor de oude dag doen dat hoofdzakelijk via levensverzekeringen (44%) of de pensioenplannen (36%).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend