skip to Main Content

Gemeente begint met werkzaamheden om oude centrum Salou te verbeteren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – (Redactie) De gemeente is afgelopen maandag 10 januari begonnen met de werkzaamheden aan de straten in het, wat men in Salou noemt, het oude centrum, el Casco Antiguo. Het gaat om de werkzaamheden in de eerste fase waarbij dit deel van Salou aantrekkelijker, moderner en beter begaanbaar dient te worden. Het oude centrum is altijd al een beetje het vergeten deel van de badplaats geweest maar daar gaat vanaf deze zomer verandering in komen aangezien de gemeente hoopt met de vernieuwingen en aanpassingen meer toeristen deze kant van de stad te laten zien.

Tijdens de eerste fase van de in twee delen opgesplitste werkzaamheden waarbij de gemeente ruim een miljoen euro zal investeren, worden de straten en wandelgebieden, belichting, straatmeubilair, groenaankleding etc. aangepast. Al met al wil de gemeente een heel nieuw imago geven aan het Casco Antiguo om zo meer toeristen deze kant van de badplaats te laten zien. Om al de veranderingen te realiseren hoeft men niets af te breken maar worden wel de straten opengebroken, iets wat de winkeliers uiteraard niet prettig vinden. Gelukkig is het in de wintermaanden een rustige tijd en hoopt men voor de Semana Santa de werkzaamheden te hebben voltooid.

Men is nu begonnen aan de werkzaamheden in de straten: Calle Valencia, Ponent, de la Iglesia, Joan Miró, Rafael de Casanovas en de los Pinos.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend