skip to Main Content

Spanje ontving gedurende 2010 meer dan 53 miljoen toeristen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Schijnbaar heeft de economische crisis geen effect gehad op de internationale toeristensector aangezien Spanje gedurende heel 2010 maar liefst 53 miljoen heeft mogen ontvangen. Dat is 1,4% oftewel 800.000 toeristen meer dan gedurende heel 2009. Toch kon het beter aangezien Spanje in 2007 59,2 miljoen buitenlandse toeristen op bezoek kreeg.

Volgens de jaargegevens van het ministerie van toerisme en handel, is Spanje na twee jaar van dalingen weer gegroeid wat betreft het aantal toeristen. In 2009 ontving Spanje 8,7% minder buitenlanders dan gedurende 2008 toen er ook al een afname was van 2,3%. Toch ontving Spanje gedurende 2010 nog steeds minder toeristen dan in 2007, om precies te zijn 6,2 miljoen buitenlandse toeristen minder.

Meer Nederlanders

De buitenlandse toeristen kwamen uit verschillende landen waarbij Groot Brittannië en Duitsland nog steeds de meeste toeristen leveren maar minder dan andere jaren. Dit verlies werd goed gemaakt door de stijging van Nederlandse, Italiaanse en Russische toeristen en de toename van toeristen uit de Scandinavische landen en Frankrijk.

Per autonome deelstaten bekeken zijn de Canarische eilanden, Catalunya, Balearen en Andalucia met 5% gestegen terwijl de deelstaten Comunidad Valenciana en Madrid wat bezoekers daalden. Volgens de gegevens van het ministerie heeft de toeristensector 49.140 miljard euro opgebracht gedurende 2010, een 2,5% meer dan gedurende 2009.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend