skip to Main Content

Werknemers van hotel Las Palomas in Torremolinos bezetten hotel uit protest

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) Zo’n 100 werknemers van het hotel Las Palomas in de badplaats Torremolinos aan de Costa del Sol hebben het hotel bezet uit protest tegen de sluitingsplannen en de onbetaalde salarissen van tientallen werknemers. Volgens de werknemers licht alle schuld bij Fernando Puche, de man die in april 2007 het driesterren hotel kocht.

Vanaf het begin van de koop werd het driesterren hotel meteen omgezet naar een viersterren hotel zonder dat er voldaan werd aan de eisen van de Junta de Andalucia wat betreft hotels in die categorie. Nu blijkt dat deze hele strategie louter en alleen bedoeld was om het hotel in de verkoop te zetten. In de tussentijd hebben de werknemers van het in Torremolinos bekende hotel al enkele maanden geen salarissen ontvangen.

De werknemers hebben uit wanhoopsdaad uiteindelijk het hotel in beslag genomen en de “ocupas” zijn bereid een harde en lange strijd te voeren om hun salarissen te ontvangen. Volgens een woordvoerder van de CCOO vakbond is er voor de toekomst van het hotel maar een oplossing, verkopen maar dan wel als driesterren hotel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend