Jaarlijks worden er in Málaga 3.000 honden en 900 katten in de steek gelaten

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Jaarlijks worden er in Málaga 3.000 honden en 900 katten in de steek gelaten

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Volgens de laatste gegevens van de gemeente Málaga worden er alleen in de stad Málaga jaarlijks 3.000 honden en bijna 900 katten in de steek gelaten. Ondanks het feit dat men er in geslaagd is om sinds 2011 het aantal opofferingen van honden en katten met de helft te reduceren, is het aantal honden wat de instanties te verwerken krijgen te hoog om een “sacrificio cero” beleid in te voeren, iets wat wel de doelstelling is om te realiseren in 2019.

Afgelopen jaar werden er uit het gemeente asiel 862 honden geadopteerd en hebben deze dieren een nieuwe familie gevonden of werden ze overgedragen aan andere instellingen zoals de Sociedad Protectora de Animales. Ondanks alle inspanningen om ervoor te zorgen dat men geen honden meer in de steek laat, gebeurt dat nog wel steeds. Meer dan 3.000 honden worden jaarlijks in de gemeente Málaga in de steek gelaten.

Opofferen

Deze aantallen zijn zo groot dat de asiels het niet aankunnen en er helaas nog steeds honden opgeofferd dienen te worden. Gedurende 2016 werd er euthanasie gepleegd bij 547 honden, het merendeel zieke of oudere honden. Dat is nog steeds een hoog aantal maar wel 14% minder dan gedurende 2015 en meer dan de helft minder dan in 2011. De doelstelling is om in het jaar 2019 een beleid te hebben waarbij er geen honden meer gedood worden in de asiels als onderdeel van het programma “sacrificio cero”.

3.000 honden

Gedurende 2016 werden er door het Centro Zoosanitario in Málaga 1.473 honden opgenomen. 426 van hen werden op straat gevonden en 1.047 honden werden door de eigenaren naar het centrum gebracht. Daarnaast werden er meer dan 1.400 honden opgenomen door de Sociedad Protectora de Animales in Málaga.

Van dit aantal werden er 863 afgestaan. 391 van deze honden werden door andere instellingen opgenomen terwijl de rest een nieuwe familie wisten te vinden. Daarbij moet men de 327 honden optellen die bij andere instellingen werden geadopteerd en de 145 honden die door hun baasjes werden opgehaald nadat deze als vermist waren opgegeven.

Katten

In het geval van katten werden er 887 van hen opgenomen in de asiels, een 15% minder dan in 2015 en 33% minder dan in 2011. 775 van deze katten werden van straat gehaald omdat ze daar in de steek waren gelaten terwijl de overige katten door hun baasjes naar de asiels werden gebracht. Helaas werden ook bij de katten dieren opgeofferd, om precies te zijn werden er in 2016 maar liefst 555 katten opgeofferd, een 16% minder dan in 2015 en 38% minder dan in 2011 – (Remco Stoffer)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.