skip to Main Content
Eerste woning van Spanje die verkocht is voor bitcoins staat in Tarragona

Eerste woning van Spanje die verkocht is voor bitcoins staat in Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De Catalaanse stad Tarragona heeft de primeur van Spanje met de eerste woning die te koop stond en waarvan de eigenaar alleen bitcoins accepteerde als betalingsmiddel. Het appartement is verkocht via de website van de Catalaanse makelaar Mister Piso en kostte uiteindelijk 40 bitcoins wat omgerekend op het moment van verkoop 550.000 euro was.

Enkele weken werd er in de kranten in Spanje geschreven over een woning die te koop stond in Miami in de Verenigde Staten en die een verkoopprijs had van 33 bitcoins, omgerekend een half miljoen dollar. Tegen het einde van 2017 stonden er in heel Amerika 75 woningen te koop waarvan de eigenaren alleen de bitcoins als betaalmiddel accepteerden. In Europa zie je het (nog) niet vaak en in Spanje is nu de eerste “bitcoin” woning verkocht.

Na vijf jaar zonder succes in euro’s nu wel in bitcoins

Nu lijkt het erop dat het fenomeen ook naar Spanje is gekomen waarbij de eerste “bitcoin” woning verkocht is in Tarragona. Het appartement is een atico (bovenste verdieping) gelegen aan de Plaza Imperial Tarraco niet ver weg van het warenhuis El Corte Inglés. De eigenaresse had het luxe appartement reeds vijf jaar te koop staan maar besloot ergens in december ook bitcoins te accepteren. Dat was blijkbaar een goede zet want het appartement werd eind december voor 40 bitcoins ofwel 550.000 euro verkocht.

In eerste instantie stond het appartement voor 38 bitcoins te koop maar gezien de dalende waarde van de bitcoins was dat gestegen naar 40 bitcoins om zo toch op de gewenste verkoopprijs te komen. Op het moment van de verkoop was de waarde van een bitcoin 13.750 euro, dit terwijl dat begin 2017 nog 999 euro was.

Toekomst

De vraag is nu natuurlijk of het aanbieden van woningen in Spanje een trend zal gaan worden of niet. Niet iedereen heeft bitcoins en ook niet iedereen wil daar überhaupt iets mee te maken hebben maar er zijn altijd geïnteresseerden en in het geval van de eigenaresse van het appartement in Tarragona liep het goed af en verkocht ze het appartement sneller dan voor euro’s.

Wat is bitcoin

Bitcoins zijn het nieuwe contante geld. Bitcoin is elektronisch geld waarmee je, zonder tussenkomst van een financiële instelling zoals een bank, geld naar iemand kunt sturen of kunt betalen. Bitcoins worden ook wel cryptogeld genoemd en zijn niet gebonden aan landsgrenzen aangezien je er overal ter wereld mee kunt betalen. Met bitcoins kun je in principe alles kopen mits deze cryptomunt geaccepteerd wordt door de verkoper.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Voor mij is bitcoin geen contant geld maar lucht dat van de ene naar de andere computer wordt geblazen.Heeft iemand al eens een echte bitcoin vast gehad of gezien.Ik zal niet zeggen dat er geen mensen zijn die aan deze hype flink verdient hebben.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken