skip to Main Content
Explosie van een iPhone in een Apple Store in Valencia zorgt voor evacuatie

Explosie van een iPhone in een Apple Store in Valencia zorgt voor evacuatie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Nadat deze woensdagmiddag de batterij van een iPhone tot ontploffing kwam in een Apple Store in de Calle Colon in het centrum van Valencia, moesten alle aanwezige klanten en het personeel door de brandweer en politie geëvacueerd worden vanwege brandgevaar maar meer nog de rookontwikkeling. Er raakte daarbij niemand gewond.

Het gebeurt wel eens vaker dat een batterij in een smartphone tot ontploffing komt, meestal door oververhitting. Dat is al gebeurd bij de merken Nokia en Samsung en nu dus ook bij de iPhone. Het is niet bekend om welk type iPhone het gaat in dit geval maar een van de aanwezige telefoons ontplofte nadat een batterij dus waarschijnlijk oververhit raakte.

Er ontstond na die kleine ontploffing meteen een enorme rookontwikkeling in de winkel waarop het personeel al besloot iedereen uit de Apple Store te halen en de evacuatie later door de brandweer en politie over werd genomen. De ontploffing van de batterij gebeurde in de reparatieruimte van de winkel dus niet in de winkel zelf.

Nadat iedereen uit het gebouw was geëvacueerd en de brandweer geconstateerd had dat er verder geen gevaar was en ook geen brand was ontstaan, mochten de ramen van de winkel open waarna men later weer open kon gaan voor het publiek. De reparatieruimte van de iPhone’s is echter wel licht beschadigd door de kleine ontploffing.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. We kennen de winkel op die locatie… ‘t Is een beetje de wereld op zijn kop… Als alle baarden daar moeten gaan lopen bij een ontploffing dan is er geen personeel meer in de winkel ! 🙂 Grapje uiteraard ! Ze zijn er super vriendelijk overigens !

    1. Zo en het verhaal dat een iPhone veilig is is nu ook van de wereld, het is allemaal 1 pot nat en voor dezelfde hardware met de naam iPhone betaal je 3x zo veel als dezelfde hardware in een Android telefoon.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken