skip to Main Content
Lufthansa heeft de nummer een positie in Europa van Ryanair overgenomen

Lufthansa heeft de nummer een positie in Europa van Ryanair overgenomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair is door het Duitse Lufthansa van de troon gestoten wat betreft aantallen vliegtuigpassagiers die de maatschappijen vervoerd hebben in 2017. Lufthansa vervoerde 130 miljoen passagiers in Europa terwijl Ryanair op 129 miljoen is blijven steken. Ryanair was in 2016 nog de maatschappij met de meeste vliegtuigpassagiers in Europa maar staat nu op de tweede plaats.

Ryanair heeft vorig jaar 129 miljoen passagiers vervoerd, een nieuw record voor de Ierse vliegmaatschappij wat dit toch bereikt heeft ondanks de personeelsproblemen en geannuleerde vluchten. Ryanair is echter wel de nummer een positie die de maatschappij nog had in 2016 kwijtgeraakt maar wel met een klein verschil van iets meer dan 1 miljoen passagiers.

Lufthansa heeft gedurende 2017 in totaal 130 miljoen passagiers vervoerd in Europa waarmee de Duitse vliegtuigmaatschappij op de nummer een positie staat. Er moet wel bijgezegd worden dat Lufthansa dat als merk niet alleen deed maar samen met de andere maatschappijen Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines en Eurowings die ook bij Lufthansa horen. Desalniettemin wist de Lufthansa groep 18,6% meer passagiers te vervoeren in 2017.

Het Franse-Nederlandse Air-France-KLM staat overigens op de derde plaats wat betreft aantallen passagiers met een stijging van 5,6% ten opzichte van 2016 en een totaal van 98,7 miljoen passagiers.

Spanje

De cijfers over het jaar 2017 zijn voor wat betreft het vliegverkeer in Spanje nog niet bekend gemaakt maar in 2016 was Ryanair de grootste vliegmaatschappij in het land met 34,7 miljoen passagiers. Lufthansa stond in dat jaar met 3,4 miljoen passagiers op de 12e plaats, ver onder Ryanair en het Spaanse Vueling die in 2016 in totaal 22,6 miljoen mensen wist te vervoeren. De laatste cijfers die bekend zijn wat betreft het aantal passagiers tussen januari en mei in 2017 waren gestegen naar 31 miljoen personen voor Ryanair.

UPDATE: Ryanair heeft in 2017 in totaal in Spanje 38,5 miljoen passagierd vervoerd, een 11% meer dan in 2016. Ryanair is daarmee de leider in Spanje gevolgd door Vueling en Iberia.

Foto: DPA

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken