Search
menu
Search

Zaragoza is het logistieke hart van Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Zaragoza is het logistieke hart van Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Buiten het feit dat de stad Zaragoza een leuke stad is om te bezoeken en de monumenten te bekijken is de hoofdstad van de regio Aragón ook het logistieke hart van Spanje. Alleen al in de provincie Zaragoza is 38% van alle logistieke ruimte van het land te vinden en dat terwijl Zaragoza lang niet zo groot is als Barcelona, Madrid of Valencia.

Waarom kiezen veel logistiek bedrijven voor Zaragoza? Veel ruimte, lage kosten, een centrale ligging, een indrukwekkende infrastructuur en daarnaast de nodige kennis en innovatie hebben ervoor gezorgd dat Zaragoza uit kon groeien tot het logistiek hart van Spanje.  Vanuit Zaragoza is heel Spanje makkelijk te bereiken en de producten kunnen makkelijk naar Zaragoza vervoerd worden voor verdere verspreiding.

Wat oppervlakte betreft is de autonome deelstaat Aragón met zijn 47.719 vierkante kilometer groter dan de 41.543 vierkante kilometer van Nederland of de 30.528 vierkante kilometer van België. Daarnaast wonen er in Aragón iets meer dan 1,3 miljoen mensen waarvan bijna 700.000 alleen al in de provincie Zaragoza. Er is dus meer dan genoeg ruimte te vinden in Aragón en Zaragoza, ook om eventueel bedrijven uit te breiden.

Zaragoza is zeer gunstig centraal gelegen tussen Barcelona, Madrid, Bilbao, Málaga en Valencia waardoor veel bedrijven kiezen voor een logistiek centrum in deze regio. Daarnaast liggen de andere landen zoals Frankrijk en Portugal binnen 400 kilometer bereik en zijn andere belangrijke landen binnen 1.000 kilometer te bereiken. Nederland en België liggen iets verder weg maar nog steeds minder dan 1.500 kilometer.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?