skip to Main Content
IJskrabben op Ibiza
Diario de Ibiza

IJskrabben op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Veel lezers kennen het eiland Ibiza als het party eiland en de plaats om overdag te genieten van de stranden en het kristalheldere zeewater en in de avonduren te zweten op de dansvloer in een van de vele discotheken. Het kan in de winter echter ook aardig koud zijn op Ibiza en de inwoners hebben daar nu te maken met een koudegolf waardoor men vrijdagochtend moet ijskrabben.

De huidige koudegolf heeft al voor sneeuw gezorgd op Mallorca en nu heeft ook Ibiza last van de kou en het slechte weer. Nadat eerder deze week de inwoners te maken kregen met hagel, was het nu tijd voor temperaturen net onder, op en net boven het vriespunt. Daardoor waren veel autoruiten bevroren en moest men de ijskrabber erbij halen, iets wat de meeste autorijders logischerwijze niet in hun auto hebben liggen.

‘S-nachts dalen de temperaturen tot net onder of op het vriespunt zoals 0 graden in Sant Joan, 1 graden in Sant Antoni, 2 graden in Ibiza en 6 graden op buureiland Formentera. Overdag is het gelukkig wel wat warmer met zo’n 12 graden gemiddeld.

De sneeuwgrens ligt voor deze vrijdag op de Balearen eilanden op de 300 meter hoogte maar vanaf zaterdag komt de zon weer terug en zullen de temperaturen weer gaan stijgen. Men verwacht ondanks de lage temperaturen niet dat het gaat sneeuwen op Ibiza, iets dat in februari vorig jaar wel gebeurde en wat uitzonderlijk is op Ibiza.

Waar wel sneeuw is gevallen is op Mallorca waar in de Sierra de Tramuntana diverse wegen in de ochtenduren onbegaanbaar zijn en waar men overdag met sneeuwkettingen moet rijden. Voor Mallorca is het niets vreemds om sneeuw te zien in januari en/of februari want dat gebeurt daar vaker.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Hier op de campo bij Callosa de Segura ook al een week aan het krabben. Hoewel krabben? Mijn auto heeft voorruit verwarming iets waar ik tot nu toe het nut niet van inzag. Nu wel. :-}

  2. In het buiten gebied van elche zijn we al ruim een week ijs aan het krabben. Alleen gisteren en vandaag niet.
    Deze ochtend om 9 uur was het nog -2 graden brrrrrr….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken