skip to Main Content
Oma krijgt celstraf omdat haar kleinkind een hond mocht schoppen in Galicië
Voorbeeldfoto / Pixabay

Oma krijgt celstraf omdat haar kleinkind een hond mocht schoppen in Galicië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

A CORUÑA – Een oma in A Coruña in Galicië is door de rechter tot vijf maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het toestaan van haar kleinzoon om een hond te mishandelen. De 10-jarige kleinzoon mocht gedurende meer dan 30 minuten van zijn oma een yorkshire hond schoppen, slaan en in een zak stoppen om vervolgens nogmaals het arme dier te schoppen.

De rechter acht bewezen dat de oma niet alleen haar kleinzoon toestemming heeft gegeven om de hond te schoppen en slaan maar dat ze ook heeft meegeholpen. Volgens de krant mocht de 10-jarige jongen van zijn oma de in huis aanwezige yorkshire schoppen en slaan, iets wat gedurende 30 minuten doorging.

Daarna hielp de oma om de kleine hond in een plastic zak te stoppen, deze af te sluiten waarna de minderjarige jongen nogmaals het dier begon te schoppen. Dit gebeurde allemaal in mei 2015 maar na een eerdere veroordeling en hoger beroep kwam nu pas de definitieve uitslag van de rechter.

Volgens diverse rapporten van dierenartsen en getuigenissen van diverse personen, heeft de yorkshire als gevolg van deze dierenmishandeling een liesbreuk en een hematoom ter hoogte van het linkeroog opgelopen waardoor de hond in een betreurenswaardige toestand werd gered en haar hele leven lang een mentale depressie zal hebben.

De vijf maanden celstraf houdt in dat de vrouw, die nooit eerder is veroordeeld, de gevangenis in hoeft te gaan maar het geeft wel aan dat de rechters dierenmishandeling serieus nemen. Daarnaast meent de rechter dat de oma niet goed haar taak als opvoeder heeft uitgevoerd door haar kleinzoon te leren om dieren te mishandelen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Vijf maanden is een lachertje, zelfs al zou ze wel in de gevangenis gaan, wat niet het geval is. Het kind leert nu dat mishandelen niet wordt gestraft.

 2. Walgelijk gewoon! Het is nog een wonder dat die yorkshire dat overleeft heeft. Zo iemand die is echt ziek. Plus een jongen van 10 jaar die zomaar een hulpeloze kleine hond schopt en slaat en in een plastic zak steekt, ik stel me serieuze vragen bij wat voor volwassene dat wordt…

 3. Andre ,dikke pluim voor jou partner Gelukkig zijn nog veel dieren liefhebbers
  Dat noemt zich oma ,ik word ziek als ik zo iets lees .

 4. Wat een oud pleuriswijf gelijk cremeren levend!
  Mijn partner heeft gisteren een vastgebonden hondje verlost van zijn ketting doodsbang was dit beest da’s andere koek en is dierenliefde zoals het hoort!!!

 5. Wat een oma zeg. Voor een oma zou je respect moeten krijgen. Ik zou graag 10 minuten met deze oma willen zijn, ik denk dat ze de rest van haar leven zorg nodig zou hebben. En dat 10 jarig jong ging naar een militair internaat om te leren wat wel en niet mag, alsmede respect voor alles wat leeft. Behalve voor zijn oma. Hoop dat ze niet lang meer heeft. Wat een takkewijf zeg. Hoop dat de ouders van deze jongen ingrijpen anders is de toekomst van deze jongen somber.

 6. Het is idd een begin, maar zeker niet ver genoeg. Men moet kinderen en kleinkinderen opvoeden als verantwoordelijke mensen. Zo iets kan niet door de beugel.

 7. De naam van oma niet waardig.
  Kleinzoon wordt geen respect voor mens of dier bijgebracht en de oma een cursus laten volgen….hoe kan ik mijn slecht karakter en brutaliteit corrigeren ! Werk aan de winkel voor allebei.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken