Search
menu
Search

Oma krijgt celstraf omdat haar kleinkind een hond mocht schoppen in Galicië

Oeps ... foto ontbreekt!

Oma krijgt celstraf omdat haar kleinkind een hond mocht schoppen in Galicië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Een oma in A Coruña in Galicië is door de rechter tot vijf maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het toestaan van haar kleinzoon om een hond te mishandelen. De 10-jarige kleinzoon mocht gedurende meer dan 30 minuten van zijn oma een yorkshire hond schoppen, slaan en in een zak stoppen om vervolgens nogmaals het arme dier te schoppen.

De rechter acht bewezen dat de oma niet alleen haar kleinzoon toestemming heeft gegeven om de hond te schoppen en slaan maar dat ze ook heeft meegeholpen. Volgens de krant mocht de 10-jarige jongen van zijn oma de in huis aanwezige yorkshire schoppen en slaan, iets wat gedurende 30 minuten doorging.

Daarna hielp de oma om de kleine hond in een plastic zak te stoppen, deze af te sluiten waarna de minderjarige jongen nogmaals het dier begon te schoppen. Dit gebeurde allemaal in mei 2015 maar na een eerdere veroordeling en hoger beroep kwam nu pas de definitieve uitslag van de rechter.

Volgens diverse rapporten van dierenartsen en getuigenissen van diverse personen, heeft de yorkshire als gevolg van deze dierenmishandeling een liesbreuk en een hematoom ter hoogte van het linkeroog opgelopen waardoor de hond in een betreurenswaardige toestand werd gered en haar hele leven lang een mentale depressie zal hebben.

De vijf maanden celstraf houdt in dat de vrouw, die nooit eerder is veroordeeld, de gevangenis in hoeft te gaan maar het geeft wel aan dat de rechters dierenmishandeling serieus nemen. Daarnaast meent de rechter dat de oma niet goed haar taak als opvoeder heeft uitgevoerd door haar kleinzoon te leren om dieren te mishandelen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?