Oma krijgt celstraf omdat haar kleinkind een hond mocht schoppen in Galicië

Oma krijgt celstraf vanwege hond schoppende kleinzoon
Beeld: Voorbeeldfoto / Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

A CORUÑA – Een oma in A Coruña in Galicië is door de rechter tot vijf maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het toestaan van haar kleinzoon om een hond te mishandelen. De 10-jarige kleinzoon mocht gedurende meer dan 30 minuten van zijn oma een yorkshire hond schoppen, slaan en in een zak stoppen om vervolgens nogmaals het arme dier te schoppen.

De rechter acht bewezen dat de oma niet alleen haar kleinzoon toestemming heeft gegeven om de hond te schoppen en slaan maar dat ze ook heeft meegeholpen. Volgens de krant mocht de 10-jarige jongen van zijn oma de in huis aanwezige yorkshire schoppen en slaan, iets wat gedurende 30 minuten doorging.

Daarna hielp de oma om de kleine hond in een plastic zak te stoppen, deze af te sluiten waarna de minderjarige jongen nogmaals het dier begon te schoppen. Dit gebeurde allemaal in mei 2015 maar na een eerdere veroordeling en hoger beroep kwam nu pas de definitieve uitslag van de rechter.

Volgens diverse rapporten van dierenartsen en getuigenissen van diverse personen, heeft de yorkshire als gevolg van deze dierenmishandeling een liesbreuk en een hematoom ter hoogte van het linkeroog opgelopen waardoor de hond in een betreurenswaardige toestand werd gered en haar hele leven lang een mentale depressie zal hebben.

De vijf maanden celstraf houdt in dat de vrouw, die nooit eerder is veroordeeld, de gevangenis in hoeft te gaan maar het geeft wel aan dat de rechters dierenmishandeling serieus nemen. Daarnaast meent de rechter dat de oma niet goed haar taak als opvoeder heeft uitgevoerd door haar kleinzoon te leren om dieren te mishandelen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.