43 positief op corona geteste personen per uur in provincie Alicante

43 positief op corona geteste personen per uur in provincie Alicante
Beeld: 123rf

43 positief op corona geteste personen per uur in provincie Alicante

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De afgelopen 7 dagen is het record aan positief op corona geteste personen in de provincie Alicante verbroken met 7.234 gevallen in een week tijd. Dat betekent dat elk uur er 43 positieven bijkwamen in de provincie Alicante. Daarmee is het totaal sinds aanvang van de corona-crisis in de Alicante provincie gestegen naar 56.233 positieven.

Op zondag werd voor het eerst op een zondag melding gedaan van de cocona-cijfers in de Valencia regio waaruit bleek dat er in 24 uur tijd 1.555 nieuwe positieven (via PCR of antigeentest) bij zijn gekomen in de regio. Daarvan werden er 1.086 geregistreerd in de provincie Valencia, 307 in de provincie Alicante en 157 in de provincie Castellón.

Het totaal aantal met corona geïnfecteerde personen steeg naar 171.505 personen sinds aanvang van de corona-crisis waarvan 96.760 in de Valencia regio, 56.232 in de provincie Alicante en 18.487 in de provincie Castellón.

De provincie Alicante heeft na de feestdagen te maken met een enorme stijging van corona-positieven met 2.234 nieuwe gevallen in een week tijd. Dat komt volgens de regionale krant neer op 43 positief geteste personen per uur de afgelopen 7 dagen.

LEESTIP: Flinke aanscherping corona-maatregelen Valencia regio tot 31 jan.

Valencia regio

Maar niet alleen in de provincie Alicante is het aantal positief geteste personen enorm gestegen, in de hele autonome regio Valencia steeg dat met 72% ofwel 20.548 positieven tussen 4 en 9 januari wat de ergste week is sinds de aanvang van de corona-crisis.

Maar ook het aantal corona-doden is met 30% gestegen met 472 sterfgevallen in een week tijd waardoor het totaal is gestegen naar 2.337 corona-doden in de Valencia regio sinds de aanvang van de corona-crisis.

Het aantal intensive care opnames steeg ook met 20% en 59 ic-patiënten meer naar 352 intensive care patiënten op dit moment in de regio.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.