Sneeuwstorm maakt plaats voor koudegolf in Spanje

Sneeuwstorm maakt plaats voor koudegolf in Spanje
Beeld: Freepik

Sneeuwstorm maakt plaats voor koudegolf in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het afgelopen weekend was een groot deel van Spanje in de ban van de enorme sneeuwval waardoor steden zoals Madrid en Toledo compleet plat lagen en gebieden in Aragon, Castilië en León, Castilla-La Mancha, Valencia regio en Catalonië bedekt waren (en nog steeds zijn) door een behoorlijke sneeuwlaag. Nu de sneeuw uit het midden van het land is vertrokken, maar nog niet weg is uit Spanje, krijgen de inwoners te maken met een koudegolf met extreem lage temperaturen.

En die kou is gevaarlijk want door de sneeuwval ligt er overal veel sneeuw en water dat bevriest waardoor er veel gladheid kan ontstaan. Daarom heeft de regering 72 vrachtwagens met zout naar de Spaanse hoofdstad gestuurd om de wegen ijsvrij te houden.

Eerder schreven we al over niet officiële extreem lage temperaturen tot -35,8 graden maar feit is dat het op veel plaatsen erg koud is op dit moment. Volgens de Spaanse weerdienst Aemet werden er in de nacht van zondag op maandag lage temperaturen gemeten tot bijna -18 graden.

LEESTIP: Laagst gemeten temperaturen niet officieel geregistreerd in Spanje

In Burgo de Osma (Soria) werd een temperatuur gemeten van -17,8 graden gevolgd door -16,1 graden in Ucero (Soria), -16 graden in Bello (Teruel) en -15,6 graden in Alhama de Aragón (Zaragoza).

In de autonome regio Valencia was de laagste temperatuur -7,6 graden in Villafranca del Cid gevolgd door -6,7 graden in Castellfort, -6,4 graden in La Pobla de Benifassà en -4,8 garden in Morella, allemaal gelegen in de provincie Castellón.

In Catalonië werden de laagste temperaturen gemeten in de provincie Lerida met -13,2 graden in Cap de Vaqueira, -13 graden in Martinet, -11,8 graden in Port Ainé en -11,7 graden in Naut Aran.

Weeralarmen

Dinsdag zijn er verschillende gebieden die van de Aemet weeralarmen hebben gekregen vanwege de extreem lage temperaturen. Zo gelden er rode weeralarmen voor de regio’s Castilië en León en Castilla-La Mancha, oranje weeralarmen voor de Madrid regio en Aragón en gele weeralarmen voor Andalusië, Cantabrië, Catalonië, Extremadura, Galicië, Murcia, La Rioja en de Valencia regio. In alle gevallen gaat het om speciale weeralarmen vanwege de extreme kou.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.