Search
menu
Search

Mysterieuze verdwijning van jongeman zorgt voor onrust in Salamanca (UPDATE)

Mysterieuze verdwijning van jongeman zorgt voor onrust in Salamanca
Beeld: Twitter

Mysterieuze verdwijning van jongeman zorgt voor onrust in Salamanca (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SALAMANCA – Een helikopter van de Guardia Civil en verschillende drones vliegen over het gebied waar men afgelopen zondag het beschadigde voertuig van Ivan Diaz terugvond. De jongeman van 19 jaar zou in het voertuig hebben gezeten, maar er is sindsdien geen spoor van hem te vinden.

Een patrouille van de Guardia Civil stelde zondag rond 11.45 uur vast dat de auto beschadigd was achtergelaten ter hoogte van kilometer 96 van de CL-610, richting Penaranda de Bracamonte (Salamanca).

Omdat er in het voertuig niemand te vinden was, waarschuwde de patrouille de eigenaar van de wagen. Het ging om de vader van de jonge Ivan Diaz, die geen flauw idee had waar zijn zoon zou kunnen zijn. De agenten gingen na in de ziekenhuizen en ziekenboegen in de buurt of daar een gewonde jongeman was binnengebracht. Ook dat leverde echter niets op.

De familie van de vermiste jongeman is wanhopig. “We weten niet wat te zeggen. Hij heeft zijn telefoon niet bij, geen geld noch paspoort. We hebben alle mogelijke hulp nodig.”  De familie vreest het ergste. Gezien de staat van het voertuig verwachten ze dat de jongen een serieuze klap kreeg, en op de CL-610 passeren erg weinig auto’s.

De vader van de jongeman zat zaterdagavond zelf tot 2 uur ’s nachts in de bar waar zijn zoon werkt. Ivan bleef nog langer na met een aantal vrienden, en zou toen hebben aangegeven dat hij naar huis ging. In de auto vond men geen enkel spoor, ook geen bloedresten. De pijn van de familie heeft de hele streek in actie gebracht. Maandag kamden ze een 200 mensen de buurt uit op zoek naar de jongeman. Voorlopig heeft dat nog niets opgeleverd. De politie zoekt de verschillende sporen verder uit.

UPDATE: Een treinmachinist heeft een melding gedaan dat hij een lichaam had gezien langs het spoor. Het is niet bekend waaraan de 19-jarige man is overleden, aldus de krant ABC.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?