Mysterieuze verdwijning van jongeman zorgt voor onrust in Salamanca (UPDATE)

Mysterieuze verdwijning van jongeman zorgt voor onrust in Salamanca
Beeld: Twitter

Mysterieuze verdwijning van jongeman zorgt voor onrust in Salamanca (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SALAMANCA – Een helikopter van de Guardia Civil en verschillende drones vliegen over het gebied waar men afgelopen zondag het beschadigde voertuig van Ivan Diaz terugvond. De jongeman van 19 jaar zou in het voertuig hebben gezeten, maar er is sindsdien geen spoor van hem te vinden.

Een patrouille van de Guardia Civil stelde zondag rond 11.45 uur vast dat de auto beschadigd was achtergelaten ter hoogte van kilometer 96 van de CL-610, richting Penaranda de Bracamonte (Salamanca).

Omdat er in het voertuig niemand te vinden was, waarschuwde de patrouille de eigenaar van de wagen. Het ging om de vader van de jonge Ivan Diaz, die geen flauw idee had waar zijn zoon zou kunnen zijn. De agenten gingen na in de ziekenhuizen en ziekenboegen in de buurt of daar een gewonde jongeman was binnengebracht. Ook dat leverde echter niets op.

De familie van de vermiste jongeman is wanhopig. “We weten niet wat te zeggen. Hij heeft zijn telefoon niet bij, geen geld noch paspoort. We hebben alle mogelijke hulp nodig.”  De familie vreest het ergste. Gezien de staat van het voertuig verwachten ze dat de jongen een serieuze klap kreeg, en op de CL-610 passeren erg weinig auto’s.

De vader van de jongeman zat zaterdagavond zelf tot 2 uur ’s nachts in de bar waar zijn zoon werkt. Ivan bleef nog langer na met een aantal vrienden, en zou toen hebben aangegeven dat hij naar huis ging. In de auto vond men geen enkel spoor, ook geen bloedresten. De pijn van de familie heeft de hele streek in actie gebracht. Maandag kamden ze een 200 mensen de buurt uit op zoek naar de jongeman. Voorlopig heeft dat nog niets opgeleverd. De politie zoekt de verschillende sporen verder uit.

UPDATE: Een treinmachinist heeft een melding gedaan dat hij een lichaam had gezien langs het spoor. Het is niet bekend waaraan de 19-jarige man is overleden, aldus de krant ABC.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.