skip to Main Content
Dolfijn gevonden op het strand van Calafell in Tarragona (video)
Foto: YouTube

Dolfijn gevonden op het strand van Calafell in Tarragona (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

TARRAGONA – Een wandelaar heeft donderdagochtend op het strand tussen Calafell en El Vendrell een dolfijn gevonden. Dit is iets wat wel eens vaker gebeurd maar de verrassing kwam toen de wandelaar dichterbij ging kijken en merkte dat de dolfijn nog leefde. Meteen werd 112 gebeld maar het duurde daarna nog zeker twee uur voordat er hulp kwam.

Een wandelaar op het strand van Calafell ter hoogte van Cañada de En Ralet heeft de vondst van zijn leven gedaan toen hij in de golven op het strand een dolfijn zag liggen. Het beest was bijna drie meter lang en normaal gesproken zijn ze helaas overleden als ze op het strand gevonden worden. In dit geval bleek echter dat de dolfijn nog leefde.

De wandelaar belde meteen de nooddiensten via de 112 alarmlijn maar het duurde maar liefst twee uur voordat er iemand van de Agentes Rurales of CRAM kwam helpen. Er waren gedurende die twee uur echter wel omstanders en zelfs journalisten naar de plaats gekomen waar de dolfijn was gevonden. Enkele van de omstanders probeerden de dolfijn terug te krijgen het water in maar de dolfijn had geen kracht genoeg om weg te zwemmen.

Toen de milieu-agenten kwamen opdagen werd het strand rondom de dolfijn afgezet en kon men constateren dat de dolfijn weliswaar nog leefde maar slecht ademde. Op het moment van dit schrijven is niet helemaal zeker of de dolfijn het heeft overleefd of niet – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken