skip to Main Content
Spaanse vrachtwagenchauffeur aangehouden in Nederland voor mensensmokkel

Spaanse vrachtwagenchauffeur aangehouden in Nederland voor mensensmokkel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Nederlandse politie heeft een Spaanse vrachtwagenchauffeur aangehouden toen deze met zijn vrachtwagen met Spaans kenteken de grens tussen België en Nederland overstak. In een van de koelingen in het laadruim zaten 9 personen die illegaal op weg waren naar Groot Brittannië. De Spanjaard is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Een van de passagiers die in de koeling zat verstopt, belde zelf de politie omdat hij bang was voor onderkoeling van hemzelf en de medepassagiers. Het gaat om drie vrouwen en drie mannen afkomstig uit Vietnam en drie mannen uit Irak, allen meerderjarig. Waarschijnlijk hebben deze personen veel geld betaald om via de vrachtwagen illegaal richting Groot Brittannië te reizen.

De Spaanse vrachtwagen vervoerde groente en de chauffeur had geen papieren om naar Groot Brittannië te reizen. De politie vermoedt dan ook dat het de bedoeling was om de vrachtwagen in Nederland achter te laten en de negen illegalen aan hun lot over te laten. De chauffeur is aangehouden en de negen personen die in de koeling zaten zijn opgevangen door de immigratiedienst. Het is nog niet zeker wat met hen gaat gebeuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken