menu: rubrieken, zoeken & meer

Bars en restaurants weer open in Castilla-La Mancha maar met QR-code

Bars en restaurants weer open in Castilla-La Mancha maar met QR-code
Beeld: 123rf (angepast)

Bars en restaurants weer open in Castilla-La Mancha maar met QR-code

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TOLEDO – Vanaf vrijdag 12 februari mogen de bars en restaurants in de autonome regio Castilla-La mancha weer open. De horeca in deze autonome regio is sinds 18 januari gesloten maar daar komt nu bijna één maand later een einde aan. Klanten die naar een bar of restaurant gaan moeten echter wel een smartphone app downloaden en een QR-code laten scannen bij binnenkomst.

De bar- en restauranteigenaren kunnen weer een beetje opgelucht ademhalen nu de regionale overheid van Castilla-La Mancha heeft besloten de horeca weer te openen. In het interieur mag slechts 33% van de toegestane capaciteit aanwezig zijn en op de terrassen is dat 50%. 

Om een bar of het terras te betreden moeten de klanten echter wel een smartphone app downloaden en een QR-code laten zien. Deze wordt gebruikt om gegevens te verzamelen van de personen die aanwezig zijn, informatie wat gebruikt kan worden bij contactonderzoek als er sprake is van een corona-uitbraak. Daarnaast kan men zo controleren wat de capaciteit is.

Er mogen maximaal 6 personen aan tafels zitten en het staan of zitten aan de bar is niet toegestaan. Buiten het eten en drinken om moet altijd het mondkapje verplicht gedragen worden. De horeca mag open blijven tot 21.00 uur, een uur voordat de avondklok ingaat om 22.00 uur.

Winkelcentra

Naast de horeca mogen ook winkelcentra en grote winkelruimtes zoals bouwmarkten of hypermarkten (grote supermarkten zoals de Carrefour) weer open maar altijd met een derde van de toegestane capaciteit, 33% dus.

Lockdowns

Met ingang van vrijdag 12 februari vervallen de lokale of gemeentelijke lockdowns in de hele regio Castilla-la Mancha. De regionale lockdown, dus die van de hele regio, blijft echter nog wel gehandhaafd.

Avondklok

Ook de avondklok blijft bestaan tussen 22.00 en 7.00 uur.