Stemmen op de Spaanse inzending voor het Eurovisiesongfestival

Stemmen op de Spaanse inzending voor het Eurovisiesongfestival
Beeld: Blas Cantó / RTVE

Stemmen op de Spaanse inzending voor het Eurovisiesongfestival

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In 2020 mocht het niet doorgaan maar de organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft hoop dat het dit jaar op 22 mei 2021 wel mogelijk is om op de een of andere manier het Europese liedjesfestijn in Rotterdam te vieren. Ook Spanje bereidt zich voor met dezelfde kandidaat als vorig jaar maar met twee mogelijke liedjes die Spanje moeten vertegenwoordigen. Ook jij kunt meestemmen!

Een ding is zeker, Spanje stuurt opnieuw Blas Cantó naar het Eurovisiesongfestival 2021 om in Rotterdam Spanje te vertegenwoordigen. In 2020 had Blas Cantó voor Spanje met het lied ‘Universo’ mee moeten doen maar helaas mocht het niet zo zijn. 

Daarom wordt dit jaar door de Spaanse publieke omroep RTVE en het ‘Destino Eurovisión’ programma gezocht naar een van de twee liedjes die dit jaar wel Spanje zal vertegenwoordigen. Het gaat om het uptempo lied ‘Memoria’ en de ballade ‘’Voy a quedarme’.

Iedereen kan meestemmen via de website van RTVE of via de speciale Songfestivalapp. Het is mogelijk om overal ter wereld mee te doen maar wel slechts één keer per dag en één keer per toestel. STEM HIER.

Bekijk hieronder de video’s en stem mee (als je wilt) op de Spaanse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2021 op 22 mei in Rotterdam. Maakt Spanje een kans of … eindigt het Europese liedjesfestijn opnieuw slecht voor Spanje.

In 2019 eindigde Spanje met Miki Núñez en het lied ‘La Venda’ op een 22e plaats wat beter was dan Amaia Romera en Alfred García in 2018 toen zij met hun lied op de 26e plaats eindigden.

Spanje doet elk jaar standaard als een van de ‘Big Five’ landen mee en wist in al die jaren tweemaal het festival te winnen. In 1968 gebeurde dat met het lied van Massiel ‘La, la, la’ en in 1969 Salomé met het lied ‘Vivo cantando’. Deze laatste overwinning moest echter gedeeld worden met Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.