Search
menu
Search

Drie bemanningsleden gered van gestrand luxe jachtschip aan de Costa Tropical

Drie bemanningsleden gered van gestrand luxe jachtschip aan de Costa Tropical
Beeld: @mitmagob / twitter

Drie bemanningsleden gered van gestrand luxe jachtschip aan de Costa Tropical

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Leden van de brandweer en van het Rode Kruis hebben gisteren drie bemanningsleden gered van een gestrand jachtschip nabij het strand van Carchuna, in de buurt van Motril. De operatie duurde uiteindelijk langer dan vijf uur.

Best leuk zo een privé jacht, maar niet wanneer je er mee in de problemen komt. In de buurt van Motril kwam een boot van 25 meter lang vast te zitten op het strand na een stuurfout. Het schip vaart onder de Engelse vlag. Aan boord bevonden zich 1 vrouw en 2 mannen die allemaal de Franse nationaliteit bezitten. Na een reddingsoperatie van 5 uur slaagde de brandweer er in hen via een ladder in veiligheid te brengen.

Het was rond de middag toen een probleem in de machinekamer er voor zorgde dat de kapitein de controle over het jachtschip verloor. Door de branding dreef het af naar de kust tot bij een gebied met veel scherpe rotsen, wat waarschijnlijk het lek in de romp verklaart. Een visser sloeg alarm toen hij het schip schijnbaar stuurloos richting het strand zag drijven.

De brandweer kwam ter plaatse samen met een maritieme reddingsbrigade van de Guardia Civil, net omdat de zone zo gevaarlijk was. Ook door de sterke golven bleek het niet evident tot bij de boot te raken. Uiteindelijk waren het de brandweerlieden die samen met de vrijwilligers van het Rode Kruis via een ladder in het jachtschip raakten. Samen met de bemanning moesten ook twee grote honden gered worden.

De boot zal de volgende dagen terug drijvend worden gemaakt of over land worden afgevoerd om hersteld te worden. De voltallige bemanning, inclusief de twee honden, bevinden zich gelukkig in goede gezondheid.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?