menu: rubrieken, zoeken & meer

Vanaf zaterdag 12 februari geen coronapas-verplichting meer op de Balearen eilanden

Vanaf zaterdag 12 februari geen coronapas-verplichting meer op de Balearen eilanden
Beeld: Spanjevandaag

Vanaf zaterdag 12 februari geen coronapas-verplichting meer op de Balearen eilanden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Er komt vanaf zaterdag 12 februari een einde aan de coronapas-verplichting in onder andere de horeca op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. In principe zou de verplichting om een coronapas te laten zien pas op 28 februari eindigen maar de regionale overheid heeft besloten dat vanwege de ‘positieve’ corona-cijfers en ontwikkeling te vervroegen.

Het laten zien van een coronapas is op de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera vanaf zaterdag 12 februari niet meer nodig in de horeca (binnen), nachthoreca, festiviteiten en evenementen, bioscopen, sportscholen, bij bezoek aan ziekenhuizen en bejaardencentra.

Volgens de regionale gezondheidsminister heeft de verplichting van het laten zien van een coronapas op de eilanden er niet alleen voor gezorgd dat de Omicron-variant zich minder snel heeft kunnen verspreiden en dat er ‘veilige’ omgevingen gecreëerd werden maar heeft de verplichting er ook voor gezorgd dat 44.000 inwoners van de eilanden zich toch hebben laten vaccineren.

De coronapas-verplichting werd eind september voor de nachthoreca ingevoerd en later uitgebreid naar de dag/avondhoreca zoals bars en restaurants maar ook voor festiviteiten en evenementen, bioscopen, sportscholen, bij bezoek aan ziekenhuizen en bejaardencentra. Die maatregel werd de afgelopen maanden regelmatig met goedkeuring van het regionale Hooggerechtshof en recent nog tot 28 februari verlengd.