skip to Main Content

CAO Spaanse luchtverkeersleiders tot 2013 in werking getreden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Hans Camps) De publicatie in de BOE (Staatscourant) van de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor deze beroepsgroep regelt, na tussenkomst van Manuel Pimentel, de controverse. De Tweede CAO voor de luchtverkeersleiders, welke op donderdag 10 maart 2011 van kracht geworden is, zal – zonder tussentijdse overeenkomst, of automatische verlenging – geldig zijn tot 31 december 2013. Dit, nadat deze collectieve arbeidsovereenkomst gepubliceerd is op woensdag 9 maart 1011 in de Boletín Oficial del Estado (BOE).

De salarisvoorwaarden in de deze CAO zullen van toepassing zijn met terugwerkende kracht tot 1 januari 2011.

Gedurende 2011 en 2012 zal de maximale werktijd van de luchtverkeersleiders 1.670 uur per jaar zijn. In de CAO staat ook, dat ondanks deze limiet, de werktijd met 25 uur per jaar verhoogd kan worden voor onderwijsdoeleinden en medische keuringen en, dat deze uren niet opgeteld mogen worden bij de werktijd.

Ook wordt vermeld, dat voor 2013 de werktijd maximaal 1.595 uur zal zijn en, dat die met 20 uur op jaarbasis kan worden uitgebreid voor opleidingen en medische keuringen (in totaal: gemiddeld 31 uur per week). Eveneens zal de werktijd voor elk jaar dat deze CAO geldig is, verlengd kunnen worden met 80 overuren zoals is vastgelegd in het Werknemersstatuut.

De publicatie van de geslaagde bemiddeling in de BOE komt een week nadat Manuel Pimentel, de door AENA en de vakbond USCA aangewezen bemiddelaar – binnen de gestelde termijn – aan beide partijen de tekst heeft gepresenteerd over zaken waarover geen akkoord was bereikt aan de onderhandelingstafel voor de II Convenio Colectivo (Tweede CAO).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend