skip to Main Content

Maar liefst 47% meer winst voor supermarktketen Mercadona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Redactie) Mercadona heeft het goed gedaan in 2010 met maar liefst 47% meer winst in 12 maanden tijd. De totale winst kwam uiteindelijk neer op 398 miljoen euro, zo maakte de president van Mercadona Juan Roig bekend op de dag dat hij tevens voor het eerst op de nieuwe Forbes lijst staat met daarop de miljonairs van de wereld. Daarnaast heeft Mercadona bekend gemaakt dat het vanaf 6 juni in alle supermarkten in Spanje is afgelopen met de gratis boodschappenzakjes.

Mercadona schijnt geen last te hebben van de economische crisis of weet daar goed mee om te gaan aangezien de van oorsprong Valenciaanse supermarktketen in 2010 47% meer winst wist te maken. Terwijl de winst in 2009 nog 270 miljoen euro bedroeg, liep dat in 2010 op tot 398 miljoen euro daarmee de hoogste winst ooit uit 2008 van 320 miljoen euro, overschrijvend. Hoe Mercadona dat voor elkaar heeft gekregen is volgens Juan Roig een goede formule voor heel Spanje, prijzen met 4% dalen en arbeidskosten terugdraaien. Volgens Roig moet het ergste van de economische crisis in Spanje nog komen.

Plastic zakjes tegen betaling

Ondanks het feit dat de president Juan Roig openlijk toegeeft niet tevreden te zijn met het vragen van geld voor boodschappenzakjes en tassen, moet Mercadona voldoen aan de milieuwet. De boodschappenzakjes zullen 2 cent voor de kleine, 10 cent voor de grote en 60 cent voor de herbruikbare zakjes gaan vragen. Bijna alle supermarkten in Spanje zullen dit jaar nog ophouden met gratis zakjes weg te geven om zo het milieu een handje te helpen.

Mercadona heeft in heel Spanje 63.500 mensen in dienst waarvan 1.500 arbeidsplaatsen in 2010 werden gecreëerd en men van plan is dit jaar nog eens 1.000 mensen werk te verschaffen. Mercadona heeft meer dan 1.200 filialen door heel Spanje en in alle autonome deelstaten behalve Baskenland en Navarra. In 2009 maakte Mercadona een omzet van 15 miljard euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend