skip to Main Content
Grote brand met honderden evacuees tot gevolg in hotel Lloret de Mar

Grote brand met honderden evacuees tot gevolg in hotel Lloret de Mar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LLORET DE MAR – Afgelopen vrijdag woedde er een grote brand in hotel Gran Garbi in de Calle Potosí in de bekende badplaats Lloret de Mar. Op het moment van het uitbreken van de brand waren er 376 gasten en personeel aanwezig in het hotel. Zij moesten allen geëvacueerd worden door de brandweer en politie. Er raakte niemand ernstig gewond.

Diezelfde namiddag kond e brandweer nog brand meester geven maar kon toch niet voorkomen worden dat de bar op de begane grond geheel verwoest werd. Daarnaast heeft de rook schade aangericht aan de zes verdiepingen daarboven. De gasten van het hotel, voornamelijk oudere Spanjaarden die met een IMSERSO reis in het hotel verbleven, moesten ondergebracht worden in andere hotels.

Volgens de media raakten er zes mensen licht gewond, voornamelijk door het inademen van rook. Het gaat hier echter niet om gasten maar om drie personeelsleden en drie politieagenten. De gewonden konden ter plaatse geholpen worden door het ambulancepersoneel.

Het is nog niet bekend waardoor de brand is ontstaan afgelopen vrijdagmiddag – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken